Onko haittaa jos 9 vee poika ei osaa ajaa pyörällä?

A. Teistinen

Asumme siis kantakaupungissa eikä koskaan ole ollut pyöräilymahdollisuutta tai siis tarvetta. Armeijaan toivottavasti ei mene, mutta jos aikuisena haluaa opetella niin onko minkäänlaisia valmentajia saatavilla?

Kommentit (7)

Vierailija

Kantakaupungissa asuvat juuri yleensä hehkuttavat pyöräilyn ekologisuutta ja kätevyyttä. Ja sitähän se onkin. 

Kyllä pyörällä ajotaito on kansalaistaito, sanoisin. Että syrjäytyneeltä tuntuu reppananne jo nyt, saati myöhemmin, kun tällainen nolous tulee ilmi. Kuka lähtisi seurustelemaan pojan/miehen kanssa, joka ei pyörällä osaa ajaa?

Mutta toki rahalla saa mitä tahansa valmennusta, miksei saisi? Paljon vain on vaikeampi oppia aikuisiällä kuten muutkin tasapainoa ja koordinaatioita vaativat jutut esim. hiihto, luistelu. Eli miksette opettelisi nyt, vaikka nytkin tietysti on hyvin myöhäinen ajankohta. 

Vierailija

Oma äitini oppi pyörälläajon vasta aikuisiällä (ihan ilman opettajaa) eli on sekin mahdollista. Mutta kyllä on outoa, jos nykymaailmassa joku ei osaa ajaa pyörällä....

Vierailija

Et oo tosissas! Kyllä lapselle pitää opettaa pyörällä ajo. Ja siellä kaupungissa sitä tosiaan tarvitsee. Ymmärrän ettei lasta voi päästää yksin pyöräilemään kaupungissa, mutta varmasti olisi löytynyt tilaisuus ja paikka harjoitella jos vanhemmat vain olisivat viitsineet. Ja meillä ainakin tehtiin koulusta pyöretkiä. Enkä edes ollut koulussa missään pikkukylässä.

poikaset

Me asumme myös kantakaupungissa. Itse pyöräilen suurimman osan lyhyistä alle 5 km matkoista lumettomana aikana. Poikamme ovat pyöräilleet kaupungissa kolmipyöräisellä polkemisesta asti. Esim. päiväkotiin mennessä pinempi oli kyydeissä ja toinen ajoi jalkakäytävällä omalla fillarillaan, myöhemmin molmemmat polkivat jalkakäytävällä ja minä vierellä ajotiellä. Hyvin on pyöräily sujunut kaupungissa. Täällähän on liikennevalot melkein joka risteyksestä, eli sikäli turvallista (jos vaan autpoilijat nudattaisivat valloja). Nyt pojat 10v ja 11v ja pyöräilevät paljon jo itsekseenkin treeneihin, kavereiden luokse jne. Ensi kesä jännittää kyllä, kun esikoinen täyttää 12v ja hänen pitäisi siirtyä ajamaan ajoradalle, pitää sitten tarkemmin miettiä reitit etukäteen.

Eikö pojan kaveritkaan pyöräile? Itse olisin huolissani porukasta ulosjäämisestä, jolleivät lapseni osaisi tuon ikäisenä vielä pyöräillä.

Vierailija

A. Teistinen kirjoitti:
Asumme siis kantakaupungissa eikä koskaan ole ollut pyöräilymahdollisuutta tai siis tarvetta. Armeijaan toivottavasti ei mene, mutta jos aikuisena haluaa opetella niin onko minkäänlaisia valmentajia saatavilla?

Miten niin ei ole ollut mahdollisuutta?

Eihän tuosta nyt suoranaista haittaa ole, mutta saattaa se aika oudolta vaikuttaa, jos vaikka kaveriporukassa olisivat menossa pyörällä esimerkiksi rannalle kesällä.

Ja intissä ei kauheasti pyöräillä (toki vaihtelee missä ja kuinka pitkään on).

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat