Miksi juuri remmillä/vitsalla pepulle lyöminen oli niin yleinen kuritustapa?

Vierailija

Tuntuu erityisen ällöttävältä, että isät kurittaneet murroikäisiä tyttöjään tuollain!

Onko se syy ollut se, että peppuun ei tule pysyviä vaurioita, vaikka tekee kipeää?

Kommentit (8)

Vierailija

Persettä ei kukaan kehtaa näytellä, että "kato ku mua pahoinpideltiin". Varmaan ne kurittajatkin sai jotain sairasta mielihyvää siinä, kun mäiskii lapsiaan persuksille.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Varmaan ne kurittajatkin sai jotain sairasta mielihyvää siinä, kun mäiskii lapsiaan persuksille.

Fifty shades of grayn juuri nähneenä tulee mieleen ihan sama.

Vierailija

Pepulle lyöminen on lapsesta niin nöyryyttävää, että vanhemmalla on pienempi riski jäädä kiinni. Ensinnäkin lapsi jollain tasolla ymmärtää, että kyseessä on myös seksuaalinen nöyryytys, mutta ei osaa sanoittaa sitä, ja se hämmentää lasta. Lapselle on erittäin korkea kynnys näyttää pahoinpitelyn jälkiä intiimialueilla. Jos tukkaa puuttuu tukko päästä tai huuli on halki tai käsi väännetty mustelmille, niin lapsen on helpompi kertoa siitä ja ulkopuolisten on helpompi kysyä siitä.

Eli vastaus on, että lastaan lyövät vanhemmat ovat pelkureita, jotka kyllä alistavat ja satuttava sitä joka ei osaa eikä pysty suojautumaan väkivallalta, mutta heille olisi kauhistus, että joku aikuinen saisi tietää millaisia hirviöitä he ovat. Useinhan nämä lastaan piiskaavat ovat ulospäin suorastaan ulkokultaisia, ollaan mielellään niin kunnon ihmisiä, että. Siihen rooliin ei oikein passaa sadistinen, seksuaalissävytteinen väkivalta lasta kohtaan. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Poliisien vanha kikka on jalkapohjien pamputtaminen. Tekee kipeää, mutta ei tule näkyviä jälkiä.

Suomessako?

Vierailija

Ruoskiminen on perinteinen rangaistus sellaisille joilta vaaditaan fyysistä työntekoa rangaistuksen jälkeenkin, esim. merimiehet ja orjat. Piiskaaminen takapuolelle sitten sellainen lastenversio, ruoskatuksi tuleminen oli jopa tietynlainen miehistymisriitti esim merimiesten parissa.

Ja aika innokkaasti täällä taas tulkitaan asioita nykypäivän näkökulmasta - fyysiset rangaistukset ovat olleet historiassa aivan eri asia kuin nykypäivänä, ja esim vastuuntuntoisen ja rakastavan vanhemmuuden merkki koska kuritta kasvamisen ajateltiin tekevän lapsesta moraalisesti löyhän ja muutenkin pahan, ja pahimmassa tapauksessa johtavan ikuiseen kadotukseen. Suurempi vääryys lasta kohtaan olisi ollut antaa hänen kasvaa ilman kuritusta ja siksi joutua ikuiseen kärsimykseen helvetin tulessa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat