Voiko vuokranantaja (sato) häätää ilman varoitusta?

Hmmmhm

Minulla on ollut tiukkaa ja minulla on vielä joulukuun vuokraa puolet maksamatta. Tämän kuun vuokraa en ole maksanut. Maksan heti loppukuusta kun saan palkan, mutta kysymykseni onkin, että voidaanko minua häätää ilman mitään varoituksia vuokran myöhästymisen takia vai kuuluuko ennen häätöä saada varoitus?

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Voi häätää ilman varoituksia, jos vuokra on 2 kertaa myöhässä. Eihän sua tarvitse varoittaa omista tekemisistäsi, tiedät ihan hyvin, että oot jättänyt maksamatta!

Vierailija

Googletus:

Kerro meille maksuvaikeuksistasi

Mikäli vuokranmaksusi viivästyy, lähetämme sinulle maksukehotuksen. Jos tiedät etukäteen, että maksu on viivästymässä, ota oitis yhteys SATOn Asiakaspalveluun. Maksukehotuksesta ja -suorituksen viivästymisestä johtuvat kulut veloitetaan normaalisti, mutta ilmoittamalla saatat välttää erääntyneen laskun siirtymisen oikeudelliseen perintään.

Jos laiminlyöt vuokranmaksusi kahden kuukauden ajalta, jättää SATO käräjäoikeuteen haastehakemuksen.

Vierailija

Häädön määrää tuomioistuin sen jälkeen kun vuokralainen ei muuta pois vaikka vuokrasopimus on purettu tai irtisanottu.

Maksamattomasta vuokraasta tulee suoraan purku sen jälkeen kun kahden kuukauden vuokra on maksamatta, eikä siitä tarvi erikseen varottaa.

Häiriköinnistä pitää varottaa ennen kuin voi purkaa vuokrasopimuksen.

Vierailija

Hmmmhm kirjoitti:
Minulla on ollut tiukkaa ja minulla on vielä joulukuun vuokraa puolet maksamatta. Tämän kuun vuokraa en ole maksanut. Maksan heti loppukuusta kun saan palkan, mutta kysymykseni onkin, että voidaanko minua häätää ilman mitään varoituksia vuokran myöhästymisen takia vai kuuluuko ennen häätöä saada varoitus?

Oikeuskäytännön mukaan yhden kuun myöhästymisellä ei vielä voi purkaa vuokrasopimusta, paitsi jos tämä maksun myöhästely on toistuvaa. Jos maksat tämän kuun vuokran vielä tämän kuun aikan, niin sillä ei voi purkaa vuokrasopimusta. Ota yhteyttä vuokranantajaan ja ilmoita tilanteesta, ymmärrys on suurempaa kun se tilanne on tiedossa, tosin asian tietoon saattaminen voi tarkoittaa sitäkin että maksujen suoritusta aletaan seurata tarkemmin. Maksamattomasta vuokrasta ei tarvi lähettää muistutusta tai varoitusta, vuokrasopparin voi purkaan kun kahden kuun vuokra on maksamatta.

Vierailija

ei käsittääkseni häätö tule ilman varoitusta ja silloin pitää myös olla ainakin 2 kk vuokra maksamatta...

et saa häätöä vain siksi että maksat aina myöhässä vuokran

toivottavasti saat raha-asiat kuntoon. tsemppiä!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mutta voidaanko häätää ilman varoitusta?

Vuokrasopimus voidaan purkaa ilman varoitusta maksamattomien vuokrien vuoksi.

Häätö tuodaan sinulle tiedoksi ennen kuin kamasi kannetaan pihalle.

Vierailija

Kannatta edes kerran lukea läpi "Laki asuinhuoneiston vuokraamisesta" jos asuu vuokralla tai tarjoaa asuntoa vuokralle, jotta osaisi käyttää edes auttavasti oikeita termejä. https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1995/19950481

61 §
Vuokranantajan oikeus purkaa vuokrasopimus

Vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus:

1) jos vuokralainen laiminlyö suorittaa vuokran säädetyssä tai sovitussa ajassa;

2) jos vuokraoikeus siirretään taikka huoneisto tai sen osa muutoin luovutetaan toisen käytettäväksi vastoin tämän lain säännöksiä;

3) jos huoneistoa käytetään muuhun tarkoitukseen tai muulla tavalla kuin vuokrasopimusta tehtäessä on edellytetty;

4) jos vuokralainen viettää tai sallii vietettävän huoneistossa häiritsevää elämää;

5) jos vuokralainen hoitaa huoneistoa huonosti; tai

6) jos vuokralainen huoneistossa rikkoo, mitä terveyden tai järjestyksen säilyttämiseksi on säädetty tai määrätty.

Huoneiston käyttöön liittyvä vuokrasopimuksen purkamisperuste koskee soveltuvin osin myös vuokrasuhteen johdosta vuokralaisen käytössä olevia kiinteistön tai rakennuksen yhteisiä tiloja ja laitteita.

Jos purkamisperusteen aiheuttaneella menettelyllä on vähäinen merkitys, ei oikeutta vuokrasopimuksen purkamiseen kuitenkaan ole.

Vuokranantajan on vedottava vuokrasopimuksen purkamisperusteeseen kohtuullisessa ajassa siitä, kun se on tullut vuokranantajan tietoon. Vuokranantaja ei kuitenkaan menetä purkamisoikeuttaan niin kauan kuin 1 momentin 1 tai 4–6 kohdassa tarkoitettu menettely jatkuu.

Vuokranantajan oikeudesta purkaa vuokrasopimus säädetään lisäksi 8, 38, 40 ja 49 §:ssä.

62 §
Varoitus purkamisoikeuden käyttämisestä

Vuokranantaja ei saa purkaa vuokrasopimusta 61 §:n 1 momentin 3–6 kohdassa säädetyllä perusteella, ellei vuokranantaja ole antanut vuokralaiselle kirjallista varoitusta. Varoitus on annettava tiedoksi siten kuin 54 §:n 3–5 momentissa säädetään irtisanomisilmoituksen tiedoksiantamisesta.

Jos vuokralainen varoituksen johdosta viivytyksettä täyttää velvollisuutensa tai oikaisu muutoin tapahtuu, vuokranantajalla ei ole oikeutta vuokrasopimuksen purkamiseen.

Varoitusta ei kuitenkaan tarvita, jos purkamisperusteen aiheuttanut vuokralaisen menettely on toistunut ja vuokralaiselle jo aikaisemmin menettelyn johdosta on annettu varoitus taikka jos vuokralainen 61 §:n 1 momentin 4 tai 6 kohdassa tarkoitetussa tapauksessa on menetellyt erittäin moitittavalla tavalla.

Vierailija

Aina kannattaa soittaa, jos on maksuvaikeuksia. Vuokranantajat, sähkölaitos ja jopa pankki ovat valmiita joustamaan ja antamaan maksuaikaa, jos heihin on yhteydessä.

Salaaminen ja laskujen avaamatta jättäminen on aina huonoin vaihtoehto.

Toivon, että aloitttajan tilanne paranee ja jatkossa on helpompaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Poltat laskut ja huolesi kaikkoavat.

t. aku ankka

ja asunto kaikkoaa kans.

Vuokrahuolet loppuu kuin seinään. Vai pitäisikö sanoa ulko-oveen.

Vierailija

Soita maanantaina asiakaspalveluun ja selitä tilanne. Todennäköisesti kun ilmoitat että voit maksaa kuun lopussa puuttuvat vuokrat, haastehakemusta ei lähetetä. Muutenkin kannattaa aina ottaa yhteyttä kun vuokranmaksu viivästyy, ymmärrämme kyllä että elämä välillä yllättää ja maksut viivästyvät. :)

T. Saton työntekijä

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat