Mihin pitäisi olla varautunut, jos ostaa 1970 rakennetun talon?

Vierailija

Eikös tuohon aikaan rakennettu vielä talot ihan hyvin ja tähdellisesti? 80- ja 90 -luvuilla tuli nää pahvitalot.

Kommentit (5)

Vierailija

ainakin miesystäväni vanhempien talo on just sellanen pahvi/hometalo. Rakennettu just 70-luvun alussa. Kaiken huipuksi siellä ei ole koskaan rempattu eli varsinkin jos on tasakattoinen edelleenkin niin varaudu homeongelmaan. Kuntotarkastus tehtävä eikä pelkkää pintaremonttia!!!

Vierailija

Ei se ole vuodesta tai vuosikymmenestä kiinni. Ihan joka aikakautena on tehty sekä todella hyviä, että todella huonoja taloja. Omat mokansa kaikissa. Mutta kun kyse on kohta 50 vuotta vanhasta talosta, niin tietysti saattaa olla jo yhtä sun toista laitettavaa.

Vierailija

Suomi rakennettiin 60- ja 70-luvuilla. Tosin suureksi osaksi kerrostaloja... Siltikin. Huonoin rakennuskausi todellakin osuu noihin vuosiin. Ihmettelen kovasti, että 80- ja 90-lukuja haukutaan. Rakennusaika 70-luvulla oli myös murrosaikaa, monet asiat on standardoitu myöhemmin. Sähköt on vanhoilla sulakkeilla, eikä useasti maadoitettu. Vesipumput siltä ajalta ovat kohloja ja hajoamassa. Ikkunoihin on tullut monikerroksisuus ja tyhjiö sittemmin. Vesieristys on parantunut.

Vierailija

Jos tyypillinen 70-luvun talo, tasakattoinen, kannattaa olla todella tarkkana. Valesokkeli on mahdollinen ja muutenkin alapohjat ovat monissa aivan homeessa. Voit varautua ihan järisyttävään remonttiin, jos ei ole pidetty kunnossa: sokkeli ja alapohja, julkisivu, katto, ilmanvaihto, lämmitys.. 

Toki joukosta voi löytyä helmi, mutta silloin pitäisi olla itselläkin ammattitaitoa todeta tämä. Homekoira kaupan ehdoksi ehdottomasti.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat