Lihavien syömätottumukset

Vierailija

Lähipiirissäni on joitakin lihavia ihmisiä, ja en voi kuin ihmetellä heidän syömätottumuksiaan ja sitä itsepetoksen määrää, mitä käyttävät. (En tarkoita haukkua tai mollata lihavia, vaan tämä on puhdasta ihmettelyä!)

1. Työkaverini on XXL-kokoinen nainen. Hän "kehuu" kuinka ei syö lounasta. Kuitenkin hänelle maistuu pullat ja viinerit kahvin kanssa, ja kahviin pakko laittaa kermaa tai ainakin punaista maitoa, jota ostaa itselleen (muut ei käytä).
2. Naapurissa asuu myös lihava nainen, ja meiltä näkee suoraan heidän keittiöönsä. Aina kotona ollessani kun on näköyhteys, nainen ravaa jääkaapilla - ainakin pari kertaa tunnissa. Ja joka kerta hän napostelee jotain. En tiedä mitä, mutta sillä kropalla tuskin porkkanoita ;)
3. Mieheni serkku (mies) on myös todella ylipainoinen. Hän syö hirveät määrät lihaa, makkaraa, hampurilaisia, ym. einestä. Salaattiin ei koske. Kaljaa menee myös litratolkulla.
4. Ystävättäreni on myös pullukka. Hän väittää syövänsä tosi terveellisesti. Kuitenkin aina kun hän esim. lataa kuvia instagramiin, ruokakuvissa on salaatissa kamala kasa juustoa, öljyä, ym. Vaikka söisi paljon kasviksia, niin kyllä energiaa saa ylikanttiin, jos vetää paketin fetajuustoa "iltapalalla".

Kommentit (6)

Vierailija

Tietenkin itsepetos kuuluu kuvioihin. Työkaveri oli nelikymppinen nainen, jota luulin ruhonrakenteen perusteella eläkeikäiseksi. Hän ei omasta mielestään syönyt juuri mitään, mutta joka lounaalla hän söi useamman leivän aterian lisäksi. Ja kas, paino nousi.

Ameriiiikkalaisissa salaattibaareissa lastataan lautaselle juustoa, majoneesisalaatteja, krutonkeja ja pähkinöitä. Ihmeellistä, ettei kroppa hoikistu...

Osa meistä reagoi syömällä liikaa, ikävä kyllä. Toiset juopottelevat, tupakoivat, käyttävät huumeita tai lääkkeitä jne.

Marnie
Seuraa 
Liittynyt27.9.2015

Tämä otanta on siis näkemyksesi lihavista näin yleiselläkin tasolla? 

Se tuskin lienee yllätys, että se ylipaino on tulosta jostakin, ja se ei todennäköisesti ole tullut kohtuullisilla ruoka-annoksilla. Mutta näin muuten et voi päätellä yhtään mitään ylipainoisesta ihmisestä, jonka satut näkemään jossakin. Et todennäköisesti uskoisi vaikkapa minut nähdessäni, että harrastan monipuolisesti liikuntaa, syön kasvisruokaa ja muutenkin päivien mittaan kohduudella, enkä käytä lainkaan alkoholia. Tämän tästä käyn myös ystävieni kanssa joissakin liikuntatapahtumissa. Syy: pudotan painoa, ja olen onnistunutkin, mutta ethän sinä sitä näe nähdessäsi minut vaikkapa kaupassa. Näet vain sen, että minulla sillä ostosreissulla on ehkä jotakin täydellisen ihmisen ruokavalioon sopimatonta, päättelet, että syön niitä joka päivä hirveitä määriä, ja sitten päivittelet kahvipöydässä, kuinka lihavat ovat yksinkertaisesti tyhmiä, kun eivät tajua laihduttaa.

Marnie
Seuraa 
Liittynyt27.9.2015

Huomautan kommenttini jatkeeksi muuten vielä sen, että ylipainoisiltahan nimenomaan odotetaan sitä, että he tekevät näitä alleviivatun kehnoja ratkaisuja ruokavaliossaan. Jos taas joku tutun kaiman velipuoli söisi lounastauolla salaattia tai vaikkapa fiksun, lautasmallin mukaisen aterian, kyynikot pohtisivat päänsä puhki, että eipä noita läskejä ole tuolla ruokavaliolla kerrytetty. 

Niin kuin toisaalta kuvitellaan, että normaalipainoiset olisivat normaalipainoisia siksi, että he elävät terveellisesti. Viis siitä, vaikka tämä normaalipainoinen olisi viikot käytännössä erittäin laihalla ruokavaliolla voidakseen vetää täyskännit viikonloppuna, tai sammuttaisi nälkänsä pääosin light-juomilla. Tai söisi niukasti, mutta polttelisi tupakkaa senkin edestä. 

Ei sillä, että olettaisin kaikkien normaalipainoisten olevan todellisuudessa epäterveellisellä ruokavaliolla, tai että kaikki ylipainoiset ovatkin terveellisyyden ruumiillistumia. Pointtina lähinnä sen, että pelkästään ruumiinmuodosta ei voi päätellä yhtään mitään elintavoista.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat