Miksi maksullisiin opistoihin menee oppilaita?

Vierailija

Siis luen maanantain Aamulehteä.

Varalan urheiluopistossa 4 kk liikunnanohjauksen peruskurssi 2990 €. Se ei ole edes mikään tutkinto.

Voionmaan opistossa taiteet ja viestintä lukuvuosi 6000 euroa.

Hämeen kosmetologikoulu 16 kk 4300 euroa.

Kuka näihin menee? Mikseivät mene maksuttomiin ammattikouluihin tms?

Kommentit (12)

Vierailija

Mutta eikös nuo voisi suorittaa myös julkisissa maksuttomissa opiskelupaikoissa?

Ja mielestäni noissa ei ole mikään hyvä työllisyys edes. Menee rahat ja aika hukkaan. Ja kaikista ei edes saa minkäänlaista tutkintoa edes, vaikka jotkut maksulliset kurssit käykin.

Ap

Vierailija

Taiteisiun ja viestintäänvon aina vaikea päästä ja valtavasti hakijoita. Ovat monen unelma-aloja, mutta työpaikkoja niillä on niukasti.

Kummallisia varakkaiden ohituskaistoja nuo maksulliset opiskelupaikat.

Vierailija

Voi olla, että maksullisiin koulutuksiin osallistuvat ne, jotka eivät ole päässeet ns. normikouluihin opiskelemaan haluamaansa alaa. Esim. design- ja taidealoilla on tällaista koulutustarjontaa paljonkin.

Vierailija

Koska maksuttomiin koulutuksiin ei niin vain mennä, niihin täytyy päästä. Ja jos ei pääse, mutta on ylimääräistä rahaa taskussa niin miksi ei sitten ostaisi sitä koulutusta?
Eriarvoistuminen on ihan tätä päivää. Tiesitkö, että yliopistoissa esim. oikeustieteelliseen ja lääketieteelliseen sisäänpäässeistä yli 90% on käynyt jonkin maksullisen valmennuskurssin. Samoin esimerkiksi avoimessa yliopistossa/ammattikorkeassa voi suorittaa maksuav vastaan opintoja, joiden avulla voi sitten hakea erillistä linjaa pitkin tutkinto-opiskelijaksi.

Vierailija

Mun mielestä nuo yksityiset koulut on ihan ok, onhan se kiva että on vaihtoehtoja. Sitten asia ei ole enää ok, jos homma alkaa eriytyä niin, että julkiset koulut on "huonoja" ja yksityiset niitä "hyviä" ja sillä, minkä koulun on käynyt alkaa olla vaikutusta työnhaussa. Myöskään se ei ole ok, että hakeudutaan noihin yksityisiin kouluihin ja sitten eletään esim. toimeentulotuella. Itse olen sosiaalityöntekijä aikuissosiaalityössä, ja esimerkiksi minulta on muutamaan otteeseen haettu toimeentulotukea yksityisen koulun lukuvuosimaksuihin. Luonnollisestikin suunta on väärä, jos hakeudutaan yksityisiin kouluihin jotka sitten yritetään maksaa toimeentulotuella..

Vierailija

Halusin liikunnanopettajaksi, mutta kirjoitusten jälkeen en päässyt liikunnalle enkä Vierumäelle liikunnanohjaajaopintoihin. Liikunnalla jäin varasijalle, Vierulla paljon kauemmas.

Tein syksyn töitä ja kävin niillä tienesteillä keväällä liikunnanohjauksen peruskurssin, jossa suoritin mm. C-uimaopettajatutkinnon, kuntosaliohjaajan "tutkinnon" (tästä on siis jo 20 vuotta aikaa) ja ihan opinnoissa "opin" pitämään jumppia.

Kesällä sitten heittämällä sisään molempiin opinahjoihin ja opiskelun ohessa vedin jumppia, kesäisin uimakouluja jne. että ihan plussalle jäin tuosta loppuenlopuksi.

Kurssilla oli tosi kivaa, asuttiin urheiluopistolla viikot täysihoidossa, biletettiin porukalla ja siinä sivussa tuli sitten valmiudet pääsykokeisiin, ei tarvinnut niin päntätä eikä yksikseen treenailla pääsykokeisiin mitä kummallisempia lajeja, kuten rullasuksihiihtoa ja käsipallon syöttöä.

Ei tuon kursiin perustella varmaan kukaan työllistykään, tosin meidän kurssilla oli muutamia, jotka toimivat juniorivalmentajina ja heille siitä oli työssä selkeää etua. Ehkä kymmenen meistä pyski liikunnalle ja saman verran opistokoulutukseen, ekana vuonna pääsi sisään ehkä 7 ja 7 ja seuraavana vuonna loput, noin karkeasti ottaen.

Liikunta on hakija-sisäänpääsymääriltä yksi Suomen vaikeimmista korkeakouluista, vaikka opinnot nyt ei ihan hirveää akateemista osaamista vaadikaan :) Mutta hakijoita siis on todella paljon ja sisään otetaan hyvin vähän. Osa meidän kurssillamme olleista paransi samalla myös YO-arvosanoja, koska keskiarvo ei riittänyt pääsyyn liikunnan pääsykokeisiin (silloin se oli pojilla n. 8,5 ja tytöillä n. 8,7 ja käytännössä M:n paperit).

T: Liikunnanopettaja

Vierailija

Noissa on sentään vielä järkeä, kun vertaa esim. Jämsän kristilliseen opistoon, jossa tuttuni kävi käytännössä maksullisen kymppiluokan. Ja se taitaa maksaa päälle 3000 e vuodelta. Mutta kyseessä siis sisäoppilaitos. Siellä pystyy kuitenkin opiskelemaan muutakin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat