Ootteko huomanneet tämän? Ihmiset jotka uhkailee itsemurhalla, ei sitä oikeasti koskaan tee, ja sitten

Vierailija

taas ne itsaritapaukset, siis joka oikeasti tappaa itsensä, tulee usein kuin salama kirkkaalta taivaalta, ainakin lähipiirille. Itsemurhalla uhkailijat sen sijaan ovat luku sinänsä, usein narsistisesti sairaita yksilöitä, jotka käyttävät tuota uhkailua keinona saada haluamansa lähipiiriltä - huomiota, rahaa tmv.

Tällaisia huomioita mulla vuoden työssäkäynnin jälkeen.. - psyk.sh

Sivut

Kommentit (57)

Vierailija

Ap ei ole se, mikä väittää olevansa. Ei mitenkään voi olla.

Ja tunnen ihmisen, joka yritti monesti itsemurhaa lopulta onnistuen.

Vierailija

Vastuuton aloitus, ja sikäli kusipäinen että joku jota saatettaisiin voida auttaa jättää kimmokkeestasi jatkossa kertomatta aikeestaan ja kukaan ei ennätä yrittääkään auttaa. Ihan vähän voisi joskus yrittää miettiä, jumalauta sinäkin ihminen, jos mitään välineitä sellaiseen toimintaan on! Menikö perille!

Vierailija

Se, tekeekö joku oikeasti itsemurhan, selviää vasta sitten kun henkilö kuolee ja tiedetään kuolinsyy. Itse tiedän yhden henkilön, joka teki itsemurhan 74-vuotiaana, eli siihen asti hän "vain puhui muttei toteuttanut".

vttumitäp'skaa

Jos ne itsemurhasta puhuvat on -aina- niitä jotka vaan puhuvat ja kerjää huomiota, ni miks lähipiiri huolestuu HETI jos itsemurhasta puhunut henkilö on ed.illasta seuraavaan iltaan vastaamatta puhelimeen? Kun eihän ne siitä puhujat mitään tee, kerjäävät vaan huomiota. Joopa joo.

Mulla on itsemurhasuunnitelma valmiina, päiväkin jo päätetty. Että ellei löydy syytä ja ratkaisua asiaan joka pikkuhiljaa on pilannut enemmän ja enemmän tätä elämää, ni sitten mä tapan itteni. Todennäköisesti enää 6-viikon päästä en ole elossa...

Ja niinhän ne ambulanssihenkilötkin vähättelee itsetuhoista henkilöä, josta soitettu häkeen kun on vain puhunut itsetuhoisia, ei oo tehnyt mitään. Päivystykseen veivät ja sitten ambulanssityypit sanoi hoitsuille että me lähetään nyt niihin oikeisiin töihin. Aijaa, mahdollisen itsetuhoisen henkilön vieminen päivystykseen ei ole heille oikeaa työtä. No miks ottavat sitten sen keikan vastaan. Kai siitä voi kieltäytyä??

Vierailija

Kai ymmärrät ap ettei kukaan onnellinen ja hyvinvoiva puhu itsemurhasta, siis sen mahdollisuudesta omalla kohdallaan. Miten pitkälle tämä ihmisten kylmyys oikein oman eliniän aikana vielä ehtiikään kulminoitua, nyt kun asenteet tuntuvat vain kovenevan mm. yleistä keskustelua seuratessa. :( Ihminen joka puhuu itsemurhasta, on usein jos suunnitellut sitä kauan ja tarkasti. Eikö tuntuisi hyvältä yrittää auttaa sellaistakin ihmistä (tai ohjata avun pariin) sen sijaan että kääntää täysin epäinhimillisen vaihteen päälle ja kirjoittaa tällaisen aloituksen.

Vierailija

No huh. No ei sen niin väliä pidetäänkö potilasta "itsemurhalla uhkailijana" vai otetaanko vakavasti, koska Suomessa ei edes mt-hoito ole laadukasta. Lähinnä vittuilua tai sitten säilytystä. Mutta hei, Suomi säästää sillä veroroposiaan, jos potilaat kiskovat itsensä köyteen. Uusia veronmaksajia saadaan kyllä sanonko-millä-mitä-ei-saa-täällä-sanoa.

Vierailija

Saman ilmiön huomannut. Yksi bloggaaja esim on itsemurhailla uhkaillut blogiteksteissäänkin kymmeniä kertoja, aina välillä syö sekaisin rauhoittavia lääkkeitä ja soittaa heti perään hätäkeskukseen itselleen ambulanssin. Ainakin kolme-neljä kertaa on jo tuota harrastanut, aivan järkyttävää yhteiskunnan varojen hukkaamista.

Toki on kurjaa että jollakulla on noin paha olla mutta eikö tuollaista pelleilykierrettä saa jo katki? Missä lääkäreiden vastuu kun tuo nainen hakee rauhoittavia lääkkeitä vuoronperään yksityiseltä ja julkiselta ja kohta taas ambulanssin pillit huutaa?

Vierailija

Hmm. Mielenkiintoisia vastauksia, ja niistä päätellen kalikka niinsanotusti kalahti ainakin muutamassa osoitteessa! HUOM minähän en missään vaiheessa sanonut, etteivätkö myös nämä uhkailijat tarvitsisi apua, vaan ainoastaan omien havaintojen perusteella kirjoitin asiasta. Tapaan viikoittain kymmeniä ihmisiä työssäni, sekä omaisia että näitä itsemurhakandidaatteja, ja tämä kirjoittamani seikka näkyy niin selvänä, että yllätyin. ap

Vierailija

Sinä vaikutat kusipäältä. Kalikka kalahti? Mihin? Jos täällä on meitä empaattisiakin ihmisiä joukossa, niin sekös sinua siis ihmetyttää. Se on kyllä tiedossa että nimenomaan hoitoalalla ne empaattisimmat ihmiset EIVÄT ole. Pahimmat kierot ne siellä on, senhän näkee työpaikkakiusaamistutkimuksistakin.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat