Vierailija

Kannattaako valita se menevin vai rauhallinen, joka katselee silmiin ja viihtyy sylissä?

Kommentit (17)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Mulla on kaksi, toinen oli pentuna rauhallinen, toinen villi. Rauhallinen tulee nyt aikuisenakin viereen yöksi ja tykkää olla sylissä, villimpi ei ole yhtään kiinnostunut omistajista muuten kuin ruokkijoina ja hoitotoimenpiteiden teko on hankalaa. Sylissäviihtyvä antaa leikata kynnet helposti ym. Kuitenkin molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa, välillä rauhallisen kiintyneisyys etenkin minuun on rasittavaa.

Vierailija

Ottakaa ihan sellainen mikä tuntuu itsestä sopivalta :) Meillä toinen pentu oli rasavilli, toinen rauhallinen - ja sellaisia ovat yhä aikuisenakin. Molemmat hyvin ihmisrakkaita. Varmasti osa saattaa muuttua rasavillista rauhallisesti ja toisin päin.

Mutta jos mahdollista ottakaa kissa paikasta, jossa se muutoin joutuisi lopetetuksi.

Vierailija

Poimin sulle ap netistä tällaisen, lisää löydät googlettamalla itsekin:

Terveen kissan tunnusmerkkejä

Terveen kissan tunnusmerkkejä ulospäin ovat kirkkaat, puhtaat silmät, puhtaat korvat ja sieraimet. Kaikki ylimääräiset eritteet ovat merkkejä tulehduksesta, loisista tai muusta sairaudesta tai ärsytyksestä. Kissan suun limakalvojen tulisi olla vaaleanpunaiset ja ehjät. Tarkista että turkki ei ole takussa, iho turkin alla on terve, ja että kissan vatsa ei pullota tai ole kuopalla. Selvästi pullottava vatsa tai huolestuttava laihuus ovat todennäköisesti merkkejä joko sisäloisista tai jostain sairaudesta.

Terve kissanpentu on leikkisä, sen turkki on kiiltävä ja puhdas, sen vatsa ei pömpötä ja sillä on kirkkaat silmät.

Mitä pitää hankkia kotiin ennen kuin kissanpentu saapuu?

Tärkeimpiä tarvikkeita ovat hiekkalaatikko ja hiekka. Laatikon reunojen tulee olla riittävän matalat, jotta kissanpentu pääsee helposti laatikkoon. Kuivikevaihtoehtoja on monia, eri materiaaleista valmistettuja, paakkuuntuvia ja paakkuuntumattomia. Suurin osa kissoista käyttää mielellään hienojakoista, hajustamatonta hiekkaa.

Kissan hiekkalaatikko tulee sijoittaa rauhalliseen paikkaan asunnossa.

Hiekkalaatikko on tärkeää siivota riittävän usein, sillä kissa voi alkaa vältellä sen käyttöä jos se on liian likainen. Ruoka- ja vesikupit tulee sijoittaa eri tilaan kuin hiekkalaatikko, sekä kissan käyttömukavuuden että hygienian vuoksi.

Raapimapuu on myös hyvä ostos, joka todennäköisesti säästää huonekalujasi pahimmilta vaurioilta. Parhaassa tapauksessa kissanpentu on jo kasvattajan luona saanut käyttää raapimapuuta ja tottunut teroittamaan siihen kynsiään. Kissanpentua kannattaa joka tapauksessa uudessa kodissa houkutella raapimapuulle, kun se on virkeällä ja leikkisällä tuulella ja kehua ja palkita, kun se suuntaa huomionsa raapimapuuhun.

Kissan raapimapuu on tärkeä hankinta kissanpennun uuteen kotiin.

Jos näet kissanpentusi raapivan ei-toivottua kohdetta kuten sohvaa tai tapettia, voit sanoa sille tiukasti ”ei” ja käydä nostamassa sen pois kiellettyjen puuhien parista. Kissanpentua ei kannata rankaista, se vain heikentää sen luottamusta ihmiseen, mutta johdonmukaisella ohjailulla sen käytökseen voi vaikuttaa.

Kissan ruokinta ja terveydenhoito

Jos kissanpentusi tai aikuinen kissasi on tullut vastuuntuntoiselta kasvattajalta, olet saanut mukaan ohjeet ruokinnasta ja muusta hoidosta. Mahdollisesti olet saanut jopa vinkkejä laadukkaista, kissojen hoitoon erikoistuneista eläinlääkäriasemista.

Lemmikkikissa kannattaa leikkauttaa eli steriloida puolen vuoden iän jälkeen. Tarvittavien rokotusten ja loishäätöjen tiheys ja laajuus riippuvat siitä, minkälaista elämää kissasi elää: kissanäyttelyissä käyvä tai vapaana pihalla liikkuva kissa ovat suuremmassa tartuntariskissä kuin sisäkissa, joka ei juuri poistu kotoaan.

Eläinlääkäri Petri Bäcklund

Vierailija

Itse valitsin ensimmäisen kissan puhelimessa, koska olivat niin kaukana. Oli kolme pentua, pitkäkarvainen, musta ja lyhytkarvainen. Mustaan en mieltynyt, pitkäkarvaista ei haluttu joten jäi yksi vaihtoehto.

Toista kissanpentua käytiin katsomassa sillä se oli sukulaispaikka. Pentuja oli myös kolme, yksi varattu, se varmasti oltaisiin muuten valittu. Kaksi jäi siis jäljelle, toinen oli musta ja toinen mustavalkoinen, jälkimmäinen ei tuntunut omalta ja oli tosi ruma. :D Mustakin kyllä oli aika ruma, mutta siihen päädyttiin. Sinne menoa ei oltu edes sovittu, että varmasti toinen otetaan vaan oli tarkoitus mennä katsomaan. No viikkoa myöhemmin meillä oli kaksi kissaa. Ihanempia kissoja ei olisi voinut saada! Sanon siis että intuition perusteella!

Vierailija

Minun todella villi ja leikkisä poikakissani on nykyään laiska, hellyydenkipeä ja rauhallinen hurinakone. Pennusta saattaa tulla aikuisena ihan mitä vain.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mistä tunnistaa hyvän hiirikissan?

Naaraat on yleensä parempia hiirikissoja. Naaraat on joutuneet saalistamaan pennuille ruokaa ja siksi jos halutaan tehdä yleistyksiä niin naaraan voi todennäköisemmin olettaa olevan hyvä hiirikissa.

Vierailija

Kunhan et ota sairaalloisen arkaa, joka lymyää peloissaan sängyn alla. Neuroottinen ei ole hyvä luonne kissalle. Vaikka olisi nätin näköinenkin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Pentuun kiinty ehkä helpommin ja oppii tuntemaan yhdessä kasvaessa.Aikuisen kissan tavat ovat jo kehittyneet valmiiksi.

Höpö, höpö. Aikuinen kissa voi olla joskus parempikin ratkaisu kuin pentu.

Vierailija

"Terveen kissan tunnusmerkkejä ulospäin ovat kirkkaat, puhtaat silmät, puhtaat korvat ja sieraimet. Kaikki ylimääräiset eritteet ovat merkkejä tulehduksesta, loisista tai muusta sairaudesta tai ärsytyksestä. Kissan suun limakalvojen tulisi olla vaaleanpunaiset ja ehjät. Tarkista että turkki ei ole takussa, iho turkin alla on terve, ja että kissan vatsa ei pullota tai ole kuopalla. Selvästi pullottava vatsa tai huolestuttava laihuus ovat todennäköisesti merkkejä joko sisäloisista tai jostain sairaudesta."

Ovatko edellä mainitut seikat helposti havaittavissa vai pitääkö huomata hienon hieno ero esim. silmien kirkkaudessa tai sopivan kokoisesta vatsasta jne.?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla