Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Fazerin sininen suklaakakku-ohjetta kaipailen!!!

14.02.2006 |

Olen hävittänyt oman ohjeeni ja nyt sitä kipeästi tarvitsisin, oliskos kellään tallessa??

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
14.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

SININEN UNELMA



4 dl vehnäjauhoja

5dl sokeria

2tl vaniljasokeria

2tl leivinjauhe

3rkl kaakaojauhe

2dl vettä

225 gr voita

3 munaa

170gr levy Fazerin Sinistä suklaata



Keihauta vesi ja lisää voi sulamaan joukkoon.

Lisää munat ja sekoittaen kunnolla.

Sekoita kuivat aineet ja lisää neste niihin.

Taikinan kuuluu olla löysää.

Kaada korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista 175 asteessa 1 tunti uunin alaosassa.



Kun kakku on kypsä, kumoa se välittömästi ja paloittele suklaa pinnalle sulamaan n. 10nä palana

Levittele sulanut suklaa muutaman minuutin kuluttua tasaiseksi.

Parasta parin päivän päästä.





Vierailija
2/2 |
14.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

200 g voita/margariinia

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 rkl kaakaojauhetta (sitä perinteistä, van Houten tms.)

ripaus suolaa

0,5 dl maitoa

½ levyä Fazerin sinistä (eli n. 100 g) (unohdetaan se taloussuklaa!) (Loput levystä voi syödä odotellessa ;) -toim. huom.-)



Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan, huoneenlämpöiset kananmunat vatkataan yksitellen vaahtoon. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja sekoitetaan taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Tässä vaiheessa taikinaa ei saa vaivata, vaan varovasti sekoitellaan. Fazerin sininen paloitellaan taloussaksilla suurehkoiksi paloiksi (0,5cm*0,5 cm) ja sekoitetaan taikinaan. Minä otan vain levyn päästä kiinni ja alan leikata suklaalevyä kulhon päällä. Palojen koosta ei ole niin kauhean tarkkaa. Kakun ideana on, ettei suklaa kokonaan huku kakkuun, vaan sinne jää sattumia suklaapalasista.



Paistetaan voidellussa ja korppujauhotetussa rengasvuoassa (isoon vuokaan tupla-annos taikinaa) 175 astetta n. 45 min-1 h. uunin mukaan. Tulitikulla voi kokeilla loppuvaiheessa kypsyyttä.



Jemmataan jääkaappiin muutamaksi päiväksi (helpommin sanottu kuin tehty -toim. huom.-) peitettynä (ettei pääse kuivamaan) ja nautitaan suurina palasina...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla