Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tzip

Miten usein siivoatte lemmikin vessan/häkin?

Itseä kummastuttaa ajatus, että lemmikin vessa siivotaan vain kerran viikossa..

Sehän tarkoittaa kissalla vähintään seitsemää kakkaa ja neljäätoista pissaa.. Miten ne edes mahtuu siihen laatikkoon, ja kuka haluaa asua siinä hajun keskellä noin pitkään? Ja eikö häkkieläimet hautaudu tuossa vaiheessa jo omaan ulosteeseen ainakin marsut/kanit mitkä tekee sitä tavaraa jatkuvalla syötöllä aika runsaatikin..

Ärsyttää, kun ihmiset ottaa lemmikkejä eikä hoida niitä kunnolla.. Vaan antaa elää niiden paskankeskellä. Eihän kukaan ole viikkoa vetämättä omaa vessaakaan, miksi lemmikki pitää alistaa siihen?

Ja miksi ihmiset ottaa kissoja ja kaneja/marsuja eikä vie niitä koskaan ulos.. :(

Pitäkää parempaa huolta lemmikeistänne!

Kommentit (14)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kissojen vessat siivoan kaksi-kolme kertaa päivässä, vähintään sen kaksi. Kakat siivoan pois heti, jos vain huomaan, eli olen kotona kissan kakkahädän yllättäessä.

Käy sääliksi sellaisia kissoja, joiden vessa siivotaan liian harvoin. Kissat ovat luonnostaan todella siistejä eläimiä ja kärsivät siivoamattomasta vessasta. Pahimmassa tapauksessa alakvat sitten tehdä tarpeitaan jonnekin muualle. Ja sehän ei ole silloin eläimen vika, vaan ihmisen.

Ikävä kyllä eläimiä hankitaan usein hetken mielijohteesta. Tällöin ei sitouduta huolehtimaan kunnolla eläimen tarpeista.

Vierailija

Kissojen vessat siivoan ainakin kerran päivässä, kakat heo samantien jos satun olemaan kotona. Laatikoiden kokonaan tyhjennys ja pesu kerran kuussa noin.

Tzip

Kummastuttaa kun kaveri sanoi, että normaalit ihmiset siivoavat kissan vessan/lemmikin häkin vain kerran viikossa.. Että olen siivoushullu niuhottaja, kun avauduin lemmikkien vessojen siisteydestä. Hänellä siis kolme kissaa mitkä käyttää tätä samaa laatikkoa.. Viikon..Kummastelee, kun paskaa on sitten välillä lattioilla ja kissat on kuseneet joskus huonekaluihin yms. Yhden kissan lopetti kun "ei oppinut sisäsiistiksi" otti kesällä sitten uuden kissanpennun 8viikkoa vanhana, vaikka luovutus ikä kissoille on mini 12viikkoa. (Käsittääksen ikä vaikuttaa myös kissan käyttäytymiseen aikuisena, esim tuohon siisteyden oppimiseen)

Omasta mielestä ei ole ok, elää paskankeskellä. Itselläni ei ole kissaa, vaan kani.. Jonka häkin siivoan joka ikinen päivä, välillä kahdestikin. Kani kun on myös siisti eläin, ja tekee tarpeet aina samaan kohtaan. Helppo ottaa kauhalla ne pois ja laittaa uutta purua tilalle. 

Halusin vain kuulla, mikä on teidän mielestä sitä "normaalia" vessansiivoamista.. Itse en ole siivoamatta edes omaa vessaa viikoon.. Vaan pesen sen 2-3 kertaa viikossa.. Ällöttää ja säälittää sen kissat. :(

Eniten ällöttää se, että pienet alle kouluikäiset lapset joutuvat elämään tämän paskan keskellä.. Lapsilla koko ajan silmä/korva tulehduksia tai on flunssassa.. :(

Vierailija

Mä siivoan nykyään aina kun huomaan siellä laatikossa jotain olevan. Eli pari kertaa päivässä. Meillä siis 3 kissaa ja 5 laatikkoa. Pysyy jotakuinkin tarpeet nykyään laatikoiden sisällä, mistä olen ikionnellinen.

Aiemmassa talossa meillä oli erinäisistä syistä tilanne ajautunut siihen, että kissoilla oli ihan oma huone missä olivat pitkälti koko ajan. Tai välillä ulkona ja yksi kissoista oli paljon myös muun huushollin puolella. Sillon kaikki hiekkalootat oli kans siellä huoneessa enkä siivonnut niitä joka päivä. Joskus venähti tosi pitkäksikin se siivousväli (just vaikka toi mainittu viikko) ja seuraukset oli sen mukaiset. Haju oli karmea, kakkoja oli lattialla laatikon edessä jne. Nyt en enää edes ymmärrä miten saatoin hoitaa nuo hommat niin päin vattua. Hyi mua!

Nyt tosiaan muuton jälkeen kissat taas huushollissa muun perheen seassa ja hiekkalaatikot siivoan useasti päivässä. Paljon parempi järjestely! Kisut ja ihmiset onnensa kukkuloilla taas. :) Pari kertaa yksi kissoista pissasi mun sänkyyn (muuttostressiä, emännän merkkaamista vahvistaakseen omaa asemaa laumassa.. lurjus!) ja vielä joskus on kakka hiekkalaatikon edessä vaikka laatikko oiskin tyhjä. Tosi harvoin onneksi ja luulen että johtuu ruokavalio-ongelmista. Raaka-ruoalla masu kunnossa ja tarpeet laatikossa. Monimutkaisia otuksia nuo kissat välillä :)

Vierailija

Kissan hiekkalaatikosta poistetaan kakat ainakin joka toinen päivä, yleensä kerran päivässä. Ei sitä hajua muuten kestä pirukaan. Kokonaan hiekka vaihdetaan 1-1,5 viikon välein. Hiekkapussissa lukee, että riittää kahdelle kissalle kuukaudeksi :D :D :D No toki. Sitten se olisi ihan keltaista hiekkaa jo kun tuon yhdenkin kissan käytössä niitä pissakohtia on useita hiekassa viikon jälkeen.

Vierailija

Kissoilla pitäisi olla yksi laatikko per kissa ja sen lisäksi yksi ylimääräinen. Meillä on kolme kissaa ja siis neljä laatikkoa. Viideskään ei olis pahitteeksi, koska yks kissoista tykkää tehdä pissat yhteen laatikkoon ja kakat toiseen. Siivoan laatikot 2-3 kertaa viikossa. Käytetään laadukasta hiekkaa (Compact Care Baby Powder), joka sitoo hyvin hajut ja pissat niin, että kun laatikosta ottaa kakat ja pissat pois niin on kuin olisi vaihtanut hiekat kokonaan.

Yksi kissoista on ulkoileva ja tekee usein ulos tarpeensa.

Vierailija

Häkkieläimillä riippuu aika paljon häkin koosta kuinka usein pitää siivota. Meillä riittää noin kerran viikossa, siinä vaiheessa puru on imenyt mittansa pissaa. Papanat ovat kuivia joten eivät haise ja painuvat purun alle. 

4 degua isossa häkissä, oleilevat useimmiten yläkerroksissa ja käyvät alhaalla "vessassa" (ja juoksupyörässä). Yläkertojen heiniä lisäillään päivittäin että on aina tuoretta kaivautumismateriaalia, ruokaa ja kuiviketta. 

Vierailija

Kissan (yhden) hiekka-astia siivotaan kerran kaksi päivässä. Kakat pois heti kun näen ja pissat siivotaan illalla nukkumaan mennessä. Ei ole kissa valittanut vielä astian siivottomuudesta.

Vierailija

Meillä on 2 kissaa ja yksi laatikko. Siivoan laatikon kahdesti päivässä eli aamulla ja illalla. Käytän hyvää, paakkuntuvaa kissanhiekkaa mustista&mirristä. Laatikon tyhjennän kokonaan kerran viikossa, pesen kunnolla ja laitan puhtaan hiekan.

Vierailija

Meillä yksi kissa, jolla kaksi hiekkalaatikkoa. Paakkuuntuva hiekka käytössä. Kakat ja pissat otetaan heti pois kun huomataan. Jos kuulen yölläkin, että ruopiintuu lootalla, käyn katsomassa mitä teki ja otan pois. Laatikot pesen kerran viikossa ja lisään samalla hiekkaa tai vaihdan koko hiekan. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Miksi kani/marsu pitäisi viedä ulos? Jos sisällä on paljon liikkumatilaa pärjää jyrsijät hyvin.

Miksi ei?

Sinäkin varmasti pärjäät hyvin omassa asunnossasi, mutta varmasti tykkäät käydä myös välillä ulkona? Miksi et soisi lemmikille samaa? Ja ei, en tarkoita että talvella -20asteen pakkasessa pitäisi mitään pientä marsua ulkoiluttaa.. Mutta miksi ottaa edes lemmikkiä, jos sen kanssa ei halua viettää aikaa, ja tarjota sille virikkeitä. 

Miksi ihmiset ei vie valjaissa kissoja ulos? Koska ei jaksa. Laiskuus on se syy.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla