Vierailija

Missä esim säilyttää päiväpeitettä ja tyynyjä kun vuode ei ole sijattu? Nyt pyörivät lattialla jaloissa, hyllyt tursuaa tavaraa vaikka kuinka yritän mapittaa papereita yms, taulutkaan eivät ole kovin sisustuksellisia ja valaistus huono.

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

-karsi tavarat minimiin. Mitä nämä papereita pursuavat hyllyt on makuuhuoneessa? Olisiko näiden arkistojen oikea paikka olohuoneessa, mahdollisessa työhuoneessa vai jopa roskiksessa? Jos tilan puutteen takia ei ole mahdollista siirtää muualle, suosi ovellisia (läpinäkymättömät ovet) kaappeja, joiden taakse sotku ja epämääräiset mappipinot piiloutuu. Samoin tekisin karsintaa turhista tauluista ym mitkä ei miellytä.

- jos värimaailma ei huoneessa miellytä, on seinien maalaaminen kohtuullisen halpaa ja helppoa.

- panosta sinua miellyttäviin tekstiileihin. Uusi pussilakanat, tyynyliinat ynnä muut. Osta kaksi settiä niin että yhden setin värit käy yhteen. Aina kun toinen setti on pesussa, toinen on käytössä.

- mikäli tila sallii, osta tuoli jolle voit laskea päiväpeiton ym kun ne ei ole käytössä. Samoin aamutakin tai muun vaatteen.

Vierailija

No eihän sen päiväpeiton pitäisi olla siellä lattialla kuin yöaikaan, ja ei kai se silloin siellä niin häiritse. Mutta jos on niin että se sänky jää aina petaamatta heivatkaa se päiväpeitto ja koristetyynyt mäkeen ja satsatkaa nätteihin lakanoihin jotka sitten oikaisette siistiksi aamuisin. Näin tehtiin meillä.
Ikkunoihin täyspitkät runsaat verhot, epämieluisat taulut pois ja jäljelle jäävät ryhmään ja oikealle korkeudelle, eli silmien korkeudelle eikä sinne katonrajaan niin kuin usein näkee. Mieluiten jonkun lipaston tai sivupöydän yläpuolelle.
Yöpöydät ja niille nätit valaisimet.
Mappihylly siistiksi eli kaikki ylimääräinen roskiin ja loput ovelliseen kaappiin, ei avohyllyjä. Kaikki krääsä, posliinikoristeet yms pois.
Kunnon sänky jossa on pääty, runkopatjat ilman sängynpäätyä ovat aina vähän aneemisen näköisiä.

Vierailija

Ei mitään mappi- ja paperihyllyjä makuuhuoneeseen. Jos siellä on turhaa tavaraa ja paperia niin siitä on mahdotonta saada viihtyisää.

1. Siisteys on kaiken A ja O.

2. Kaikki säilytystä vaativat tavarat ja roinat pois näkyviltä. Hyvä sääntö on, että jos esine ei ole tarkoitettu esillepantavaksi, kannattaa se sijoittaa esimerkiksi säilytyslipastoon ja pinnat pitää tyhjinä koriste-esineitä lukuunottamatta. 

3. Sijoittamalla huonekalut korkeuksiensa puolesta tasaisesti huoneeseen saat pidettyä tilan tasapainossa. Vältä siis korkeiden kalusteiden kasaamista vain yhdelle seinustalle, jos muuten muut tilan huonekalut ovat suht matalia.

3. Verhot, matto ja muut kodintekstiilit tekevät hyvän pohjatyön sisustukselle. Panosta siis valintaan ja suosi yhteensopivia, neutraaleja ja ajattomia värisävyjä. Tehostevärit ja mahdollisen kuosin tai printin voi tuoda esille sitten tyynynpäällisissä ja muussa sisustuksessa. Näin tilan ilme on muunneltavissa mahdollisimman helposti.

4. Sijoita myös taulut, peilit ja seinähyllyt tasaisesti (symmetriassa muihin huonekaluihin nähden) siten, ettei yksi seinustoista ammota tyhjyyttään toisen ollessa pulloillaan taidetta ja kehystettyjä valokuvia. Sommittele.

5. Tuo viihtyisyyttä huoneeseen esimerkiksi huonekasveilla, tuoksukynttilöillä ja muilla esteettisesti silmää miellyttävillä esineillä. Valaistuksen on myös hyvä olla muunneltavissa tunnelmallisesta hämärästä täsmälliseen tehovaloon.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla