Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

8-vuotiaan ongelmien takaa paljastui erityisherkkyys

Vierailija

On ollut ärsyyntyneisyytta, pahaa mieltä, raivokohtauksia, lukkiutuneita tilanteita, syömisongelmia ja vaikka mitä muuta. Nyt selvisi, että kyse on erityisherkästä lapsesta. Stressi ilmeisesti aiheuttaa sen, että välill on tosi pahoja kausia.
Onko kellään antaa vinkkejä, miten tästä eteenpäin? Vielä ei ole ollut palautekeskustelua psykologin kanssa.

Sivut

Kommentit (35)

Vierailija

Olikohan näillä vastaajilla mitään käsitystä sanasta "erityisherkkä"? Mukana on tässä tapauksessa myös aistiyliherkkyyttä, mm tunti.
-ap

Vierailija

Niin. Ongelmia ollut pitkään. Tällä viikolla kuulin sanan erityisherkkä. Tekosyy?

Kiitos avusta ja tuesta. Eipä olis pitänyt käydä täällä.

Vierailija

No, erityisherkän on opittava, että antavat muiden elää. Ja että kaikki toisten jutut eivät ole sellaisia, että voi vetää herneen nenään ja määräillä muita.

Vierailija

Onko kyseessä siis erityisherkkyys (joka ei ole edes diagnoosi) vai sensorisen integraation häiriö, arkikielellä aistiyliherkkyys?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Olikohan näillä vastaajilla mitään käsitystä sanasta "erityisherkkä"? Mukana on tässä tapauksessa myös aistiyliherkkyyttä, mm tunti.
-ap

No voi, voi.  Erityisherkkä on joku ihme muotijuttu nykyään. Sillä saa kivasti erityiskohtelua koko perheelle :D

Vierailija

Käsket olla pitämättä numeroa omista "herkkyyksistään", suurin osa varmaan häviää kun niillä ei saa enään huomioita.

Vierailija

Näiden nälvijöiden kannattaa muistaa, että astmaakin pidettiin korvien välin vikana vielä jokin aika sitten. Ihan vaan huomiota hakeakseen nämä "astmaatikot" köhivät naama sinisenä. Kuinkas sitten kävikään.

Erityisherkkä lapsi kärsii usein useammasta aistiyliherkkyydestä ja vika on siis aivoissa. Piuhoitettu väärin. Yhdellä meidän lapsista tämä todettiin kolmivuotiaana - kuulo- ja tuntoaisti ovat yliherkät. Jo vauvana itki tunteja putkeen, jos vaatteet laitettiin oikeinpäin ja saumat painoivat. Jos vaatteet puki nurinpäin, ei mitään ongelmaa. Ja tiedän että vauvat itkevät, joten ei kannata aukoa siitä päätään. Normaali vanhempi erottaa kipuitkun ja normikitinän toisistaan.

Kuuloaisti todettiin yliherkäksi - hienoa että kuulee muurahaisten kävelevän naapuritalossa, mutta aika helvetillistä sellaisen aistin kanssa on asua kaupungissa ja yrittää olla päiväkodissa. Niinpä muutimme maalle ja otimme lapsen kotihoitoon. Kyllä, irtisanouduin työstäni lapseni vuoksi.

Tälle palstalle tuntuu keskittyvän normaalia enemmän ihmisiä, joiden elämän parhaita hetkiä on löytää kärsivä kanssaihminen ja päästä kiduttamaan tätä postaamalla näitä aivan käsittämättömän lapsellisia kommentteja. Koulussa tämä katsottaisiin koulukiusaamiseksi, ehkä eivät siis ole päässeet tavoistaan eroon.

Vierailija

Eipä tuo, että tiedät erityisherkkyydestä, muuta tilannetta mitenkään. Edelleen kakaras on kaikkea tuota minkä luettelit, ja se on vaan kasvatettava ihmiseksi

Vierailija

Huh huh mitä kommentteja olet saanut ap :( minä en osaa auttaa muuten kuin toivottaa tsemppiä. Varmasti asiat helpottuvat nyt kun ymmärtää mistä kyse, osaa suhtautua erilailla. Kaverini lapsella on myös todettu aistiyliherkkyys ja tasan tarkkaan tiedän ettei ole mitää erityiskohtelun haluamista tai muuta vastaavaa mitä kommenteissa tuli.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat