Milloin teillä on joulu? Mitkä päivät laskette jouluksi?

Vierailija

Itselleni joulu on 24-26.12, kaksi ja puoli päivää eikä yhtään enempää.
En ymmärrä kun jo tänä viikonloppuna osa omien sanojensa mukaan aloittaa joulunvieton, teki joulusiivouksen/valmistelut/leipomiset yms loppuun. Tai syö jouluruokalajeja/ joululeivonnaisia jo nyt. Tai se tuomio, jonka etävanhamman puoliso sai kun lapsi ei pääse mukaan matkalle, joka alkaa Tapaninpäivän jälkeen ja siten "lapsi ei saa viettää joulua"
Miksi ihmeessä joulu olisi yhtään pidempi ajanjakso kuin aatto, joulupäivä ja tapaninpäivä?

Kommentit (6)

Vierailija

23.-26.12. Kyllä sitä aikaisemminkin, heti lasten joululomien alkaessa alkaa yleensä kunnolla valmistautuminen. (Siivoaminen, leipominen yms) Siksi kunnolla alkaa jo 23.12, koska silloin koristelemme kuusen ja syömme joulupuuron.

Vierailija

No oikeastaan 24.12-2.1. Vaikka siinä on uusi vuosikin välissä, niin haluan fiilistellä hyvää joulun aikaa sen yli, milteinpä loppiaisieen asti. Mutta loppiaiseen asti ei ole yhtenäistä joulufiilistelyä, mutta aina jokin päivä siinä välissä saattaa olla.
En silti valmistele joulua kauheasti, mutta kun se on "päällä" on se minusta kivempaa kuin arki. Siksi näin.
Ihmettelen ihmisiä, joiden mielestä joulu "päättyy" 26. päivä! Oikeastihan se jatkuu loppiaiseen tai nuutinpäivään saakka.

Vierailija

Olen töissä 23. päivä ja joulu alkaa heti kun kotiin pääsee. Jouluni kestää tänä vuonna 11 päivää. Sen jälkeen alkaa työt ja arki.
Lasten joulu on alkanut jo pari viikkoa sitten, tuntuu että joulunodotus on isompi asia kuin itse joulu.

Vierailija

Joulu on 24.- 26.12. Mutta! Joulukausi alkaa 1. adventtisunnuntaina ja päättyy Nuutin-päivänä, joka on siinä tammikuun puolivälin paikkeilla.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat