Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Raaka kaveri, mitä teen?

Vierailija

Tai enemmin tuttava, en osaa enää kaveriksi sanoa... Tää tuttava tykkää kovasti pikkuvauvoista, alle puolivuotiaista. Hoitanut niitä työkseenkin. Tuli vahingossa raskaaksi, isä oli joku baaripoiminta Ruotsissa. Lapsi on vähän yli tuon puoli vuotta ja tuttava alkaa jo kyllästymään siihen. Ei kuulemma kiinnosta enää eikä halua uhma-, eikä teini-ikää kokea. Suunnittelee adoptioon antamista, ilmeisesti onnistuu. Nyt ajattelee ihan tosissaan, että muuttaa johonkin suvaitsevampaa maahan ja alkaa "tehtailla" lapsia. Eli kasvattaa tuohon puoleen vuoteen ja antaa adoptioon, eurooppalaiset lapset kun on haluttuja. Hän on myös terve, ihan älykäs ja kaunis nainen. Tää tuttava on aina ollut vähän outo, jotenkin kylmä... Siksi pelkään voiko tuo onnistua, sillä varmasti sen tekee silloin! Hirvittää lapsen/lapsien puolesta! Ihan sama luuletteko provoksi, haluan vain faktaa! Ja tietoa voiko tuosta kenellekään ilmoittaa...

Kommentit (5)

Vierailija

Haluan vastata otsikkoon että: kypsennä se!

Itse aiheeseen: en näe tuossa mitään laitonta ainakaan nopeasti, tietysti jos alkaa myymään niitä lapsia lapsettomille pariskunnille, saattaa jotain laillista tulla vastaankin. En ihan suoraan sanottuna tiedä, eikä hirveästi kiinnosta ottaa selvääkään. Kaveris oma elämä ja keho, tekee mitä tekee sillä.

Vierailija

No, minnekkäs tuollaisesta nyt ilmoittaa voisi. Jos taas mielestäsi kaverillasi heittää iso pyörä niin toimitat hänet lääkäriin. Ihan soitto akuutti psykiatriselle vastaanotolle riittää ja antavat neuvoja miten toimia. Pahimmillaan soitat ambulanssin mikäli sellainen katsottaisiin tarpeelliseksi. Tutkivat silloin onko aihetta huoleen ja kaverillasi mielenterveysongelma, hoitoa vaativa sellainen.
Toisaalta saatat saada vain neuvon seurailla tilannetta. Hän on aikuinen ihminen ja muutoin vastuussa itsestään ja tekemisistään eikä lasten tekeminen tai hänestä luopuminen ole laissa kielletty. Tuollaisenaan kun sen kerrot niin toki vaikuttaa, että hän voisi hyötyä jonkinlaisesta terapiasta ja käytökselle voisi löytyä selitys psykiatriselta puolelta.
Sinua ei velvoita mikään muu kuin se, että jos pelkäät hänen mielenterveytensä puolesta ja huoli hänen pärjäämisestään on iso tai mahdollista, että hän loukkaisi itseään tai muita niin silloin soittaa apua.

Aloituksesi perusteella tilanne ei kuitenkaan kuulosta akuutilta ja adoptio-asioissa tavataa aina psykologi ym eikä asiat tapahdu hetkessä, jolloin väärin perustein lapsestaan luopuja kyllä tunnistetaan melkoisen todennäköisesti.

Ehkä sinun kannattaa ottaa asiaan hiukan etäisyyttä kun otat noin kovasti stressiä kaverisi vielä tekemättömistä asioista?

Vierailija

Tuttava on ihan järkevä muuten, mutta tunnetasolla kylmä ja ehkä narsistinenkin kun pääasia on aina hänen mielihyvä. Empatiaa tippuu silloin vain kun hänestä niin tuntuu, "heikkoja hetkiä" kuten hän sanoo.

Ihan samahan tuo olisi jos tehtailisi koiria tai kissoja, mutta lapsen psyyke on nyt hieman erilainen, yhtäkkiä puolivuotiaana viedään pois kotoa joillekin ehkä muuta kieltä puhuville ihmisille, kyllä se minusta raakaa on!

Vierailija

Varmaan useimmilla on kuitenkin jonkinlainen suojeluvaisto omaa lasta kohtaa, jos se puuttuu niin ei se ihan normaalia ole. 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat