Ravintoloitsijat pyytävät Suomessa sikahintoja ja itkevät asiakaspulaa

Tarkka Markkanen

Ravintoloitsijoiden on ihan turha itkeä sitä, että suomalaiset eivät käy ulkona syömässä niin kuin monessa muussa maassa. Suomalaiset käyvät työpäivisin lounaspaikassa, mutta oikeaan ravintolaan ei mennä kuin harvoin erityisestä syystä ja osa ei koskaan. Suomessa ei ole ravintolakulttuuria. Näin se on ja tulee aina olemaankin, jos rahanahneet ravintoloitsijat eivät laske hintatasoaan huomattavasti. Suomessa se on heti yli 100 - 200 markkaa, jos haluaa syödä vähänkään paremmin. Ja sikahintaiset juomat päälle! Kenellä taviksella olisi varaa moiseen joka päivä?

Suomessa ravintolat tulevat vain hiljenemään lähivuosina, koska heikko ostovoimamme heikkenee edelleen. Ihmiset menevät vain 4 - 5 euron (24 - 30 markan) pitsapaikkoihin, jos juoma sisältyy hintaan.

Baareihinkin mennään nykyään vain istumaan - pohjat otetaan kotona ja taskumatista.

Ihan vertailun vuoksi monessa maassa saa oikeasti hyvän viinipullon parilla kolmella eurolla pöytään - Suomessa maksaa narikkakin enemmän!

Toivottavasti nuo turkkilaiset yms. näyttävät jatkossakin mallia suomalaisille ja USKALTAVAT SUOMEN POLIISIN UHKAILUSTA huolimatta myydä jatkossakin ruokaa siedettävään - kansainväliseen - hintaan.

Kommentit (2)

Vierailija

Ei Suomen ongelma ole kalliit hinnat tai edes liian pienet palkat vaan umpisurkea, vuosi vuodelta näivettyvä ostovoima. Pienimmilläkin palkoilla pärjäisi, ellei kaikesta välttämättömästä nyhdettäisi niin helvetin kovaa hintaa.

Ei kohta ketään kiinnosta tehdä pienipalkkaisia töitä kun niihin menee kaikki aika ja energia mutta rahaa ei tule käytännössä lainkaan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ravintoloitsijoiden on ihan turha itkeä sitä, että suomalaiset eivät käy ulkona syömässä niin kuin monessa muussa maassa. Suomalaiset käyvät työpäivisin lounaspaikassa, mutta oikeaan ravintolaan ei mennä kuin harvoin erityisestä syystä ja osa ei koskaan. Suomessa ei ole ravintolakulttuuria. Näin se on ja tulee aina olemaankin, jos rahanahneet ravintoloitsijat eivät laske hintatasoaan huomattavasti. Suomessa se on heti yli 100 - 200 markkaa, jos haluaa syödä vähänkään paremmin. Ja sikahintaiset juomat päälle! Kenellä taviksella olisi varaa moiseen joka päivä?

Suomessa ravintolat tulevat vain hiljenemään lähivuosina, koska heikko ostovoimamme heikkenee edelleen. Ihmiset menevät vain 4 - 5 euron (24 - 30 markan) pitsapaikkoihin, jos juoma sisältyy hintaan.

Baareihinkin mennään nykyään vain istumaan - pohjat otetaan kotona ja taskumatista.

Ihan vertailun vuoksi monessa maassa saa oikeasti hyvän viinipullon parilla kolmella eurolla pöytään - Suomessa maksaa narikkakin enemmän!

Toivottavasti nuo turkkilaiset yms. näyttävät jatkossakin mallia suomalaisille ja USKALTAVAT SUOMEN POLIISIN UHKAILUSTA huolimatta myydä jatkossakin ruokaa siedettävään - kansainväliseen - hintaan.


Sama hinta se turkkilaisillakin on. Otetaan vaan eri paikoista maksu kuin asiakkaalta

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat