Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

SAAKO KOULUSTA LOMAA TALLINNAN MATKAA VARTEN?

Vierailija

Me ei olla käyty ku kerran ruotsissa ja oltaisiin pyydetty vapaata koulusta 1 päivä, mutta opettajat suhtautuvat nihkeästi tuohon. Ei meillä ole kauheasti rahaa ja tallinnan matka on meille isojuttu.

Sitten kun on kyse rikkaiden viikon matkoista Thaimaaseen niin sitten toivotetaan hyvää lomaa ja annettaan läksyt oikein mukaan.

Kommentit (4)

Vierailija

Tottakai saa yhden päivän vapaaksi. Jos koulu sujuu tosi heikosti voi opettaja olla nihkeä mutta sepä onkin open ongelma se.

Vierailija

Saa, kun ajoissa ilmoittaa. Tehtävät ja läksyt voi tehdä seuraavaksi päiväksi. Kokeista (jos sattuu sille päivälle olemaan) pitää sopia erikseen.

Maailma ei kaadu yhteen poissaolopäivään.

Vierailija

Jos yhden päivän lomaa pyydät ja siihen suhtaudutaan nihkeästi, on yleensä kyse oppilaan tarpeesta olla mahdollisimman paljon läsnä. Ei niihin kauemmaskaan meneviin matkoihin suhtauduta yleensä myönteisesti etenkään, kun ne ovat pidemmäksi aikaa.

Koululle olennaista sen lisäksi, että lapsi oppii on, että kykenee pysymään ryhmän mukana. Opetus luokassa tapahtuu kuitenkin ryhmittäin ja jos pohjatiedoista jää jotain sisäistämättä, se muiden eteneminenkin kärsii, kun opettaja joutuu käyttämään voimavarojaan sellaisiin, joilla on hankalampaa.

Suurin osa oppilaista pitää lomat silloin kun on loma-aika. Yleensä hyviä syitä ylimääräisiin vapaisiin on hautajaiset tai vastaavat elämäntilanteisiin liittyvät. Vapaa-ajan reissut ei varsinaisesti ole hyviä syitä, eikä varsinkaan sen takia, että saa edullisemmin reissut. Ne reissut koulujen lomien aikaan on kalliimpia juuri siksi, koska suurin osa kuitenkin pitää tärkeimpänä olla läsnä kouluvuoden aikana.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat