Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Muualla maailmassa itsenäisyyspäivä on kansanjuhla

Vierailija

Suomessa kansa katsoo kotona televisiosta, kun eliitti juhlii.

Sivut

Kommentit (38)

Vierailija

eikö teillä juhlita kotona? Istutte siis tv:n edessä ja tuijotatte muiden juhlintaa? Miksi ihmeessä ette juhli itse? Olitko tietoinen, että muuallakin maailmassa valtion päämies järjestää kansallispäivän / itsenäisyyspäivän juhlia?

Vierailija

No ei se juhliminen täällä näy samalla tavalla kuin muualla, jo senkin takia että kelit ei suosi ulkona juhlimista, siksi toisekseen, meillä muistellaan niin paljon sotaa ja sotaveteraaneja, että ei oikein tule sellaista etelänmaalaisille luonnollista riehakkuutta, varsinkin nyt kun taisteltu itsenäisyys on myyty tai oikeastaan annettu pois ilmaiseksi.

Vierailija

Katso nyt tuonne ulos! Onko ihme, jos kansa ei kovin innokkaana juhli toreilla.

Tosin Tampereella on ilotulitus joka vuosi ja siellä on tori täynnä säästä riippumatta. Mutta ei siellä kukaan paljon sitä kauempaa pysty olemaan. Omat lapsuusmuistot itsenäisyyspäivästä ovat siinä, kun seistään 20 asteen pakkasessa varpaat jäässä/loskassa varpaat jäässä Keskustorillla. Siinä on sitä kansanjuhlaa kerrakseen. Varpaat jäässä.

Vierailija

Suomessahan valtio tarkoittaa virka-ja poliittista eliittiä. Kansa saa olla tyytyväinen kun saa edes katsoa eliitin juhlia. Lähtökohtaisestihan suomalaisella eiboikeastaan ole mitään oikeuksia kuin maksaa veroja. Mitä kansan juhliin tulee niin Suomessahan pitää isoihin häihinkin olla lupa poliisilta. Ylipäänsä kaikki spontaani kansalaistoiminta on tapettu kaikille elämän alueille ulottuvalla säätelyllä.

Vierailija

Itsenäisyys on meille hengellinen, vakava asia. Mutta luultavasti ei mene veteraanien kuolemasta kuin 20 vuotta niin juhlan sisältö muuttuu leppoisammaksi ja kaupallisemmaksi.

Vierailija

Nyt jo taitaa, ensi kerran, näkyä musta varusmies tv:ssä haastattelussa. Kansakunnan ykseys ("yhtenä miehenä"), johon sotamuistot paljolti pohjaavat, on jo mennyttä. Kehitys on sellaista.

Vierailija

Juhlapäivät on Suomessa sen takia että eliitti voi haukkua kansan.

Valtaoja selittää älymystön edustajana kuinka kansan pitää katsoa peiliin jos ei olo tunnu onnelliselta....sulle lyödään semmoinen rätinki eteen jossa sanotaan että sulla ei voi olla nälkä (  Väinö Linna Tuntematon sotilas )  ja Valtaoja esittää että on kansalaisen oma vika jos ei olo tunnu onnelliselta. 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015120420717096_uu.shtml

. Olemme yksi maailman onnellisimmista kansoista "Anna itsellesi kouluarvosana. Kymppi on paras elämä, mitä osaat kuvitella ja ykkönen kurjin. Missä sinun elämäsi menee nyt? Suomalaiset antavat itselleen keskimäärin kahdeksikon, joten me kamppailemme kalkkiviivoilla norjalaisten, sveitsiläisten ja parin muun kanssa voitosta. Jos peilistä ei katso takaisin yksi maailman onnellisimmista ihmisistä, missä mahtaa olla vika?"

Pahimman laatuinen argumentointivirhe. Luulisi että on idiootin kirjoittama.

Vierailija

Ei mulle kyllä tule mieleen, että muuallakaan sen kummempia olisi itsenäisyyspäivän juhlallisuudet. 

Amerikassa nyt vissiin on jotain showta, mutta 300 miljoonan ihmisen joukosta löytyy muutama tuhat apinaa Manhattanille riekkumaan helposti. Suurin osa kuitenkin katsonee kotona sotamies Ryania tai jotain. 

Venäjällä ei tietysti itsenäisyyspäivää ole, mutta Voitonpäivä on heidän vastaava. Se on monumentaalinen ja militaristinen juhla, jota kansa seuraa kotoa niin kuin Suomessakin, pl. joku 10 000 kutsuvierasta punaisella torilla. 

Kiinassa sama homma kuin Venäjällä. 

Ruotissakaan ei kai itsenäisyyspäivää ole. 

Viron juhlista ei ole käryäkään. 

Mihin siis viitataan kun puhutaan näistä koko kansan karnevaaleista? 

Vierailija

Jaa, onko täällä Tampereella ilotulitus jossain? Muutin tänne Turusta 1990. En ole perillä vieläkään tavoista. Toinen sekava juttu on lakitus vappuna. Aika vaihtelee vissiin.

Turussa kaikki on selkeää ja keskusta helppo saavuttaa autollakin.

Vierailija

Ilotulitus voitais isoissa kaungeissa vähintään järjestää, että kansakin pääsisi vähän juhlatunnelmaan. Itsenäisyyspäivästä on kehittynyt tosiaan eliitin sikailujuhla. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Jaa, onko täällä Tampereella ilotulitus jossain? Muutin tänne Turusta 1990. En ole perillä vieläkään tavoista. Toinen sekava juttu on lakitus vappuna. Aika vaihtelee vissiin.

Turussa kaikki on selkeää ja keskusta helppo saavuttaa autollakin.

Tampereella on ollut itsenäisyyspäivän juhla klo 18 ainakin jo 80-luvulta lähtien. Keskustorilla höpinät ja raketit taidetaan ampua nykyään Alarannasta tai Ratinasta, mutta eihän siinä ole kuin pari korttelia väliä.

Lakitus vappuna on keskiyöllä Hämeensillalla. On ollut jo ainakin 90-luvulta, todennäköisesti paljon kauemminkin.

Ei tää nyt hirveän sekavaa pitäisi olla selvittää, edes turkulaiselle.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat