Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä järkeä on esim. käydä kahvilassa?

Vierailija

Niin, menet ehkä johonkin kivan näköiseen kahvilaan ja tilaat kahvin. Otat siitä ehkä kuvan ja laitat sen sosiaaliseen mediaan, että olenpas kahvilla. Mitä järkeä tuossa on? Jos ei mitään, miksi teet niin? Miten jaksat tehdä niin?

Ehkä sinulla oli kahvin himo, joka piti saada tyydytettyä. No, nyt se on tyydytetty, ja on uusi hetki. Edellisellä kahvin himo-hetkellä ei ole enää mitään väliä. Miksi et samantien vierottaisi itseäsi kahvista, minkä juonnissa ei ole mitään järkeä.

Ehkä kävit kahvilassa, jotta saisit hetkestä kuvan sosiaaliseen mediaan. Halusit näyttää että vietät rentoa ja mukavaa elämää, ja sinulla on varaa juoda kahvilassa monen euron kahveja vaikka joka päivä. Sosiaalisen median avulla saat tyydytystä ehkä kauemman aikaa kuin pelkän kahvin himon tyydyttämisellä, kun päivän aikana kahvittelukuvaasi kommentoidaan ja tykätään pari kymmentä tai pari tuhatta kertaa, ja saat huomiota. Mutta sitten se kahvittelukuvakin jää eikä siinäkään ole enää mitään järkeä, jos koskaan olikaan.

Ehkä kävit kahvilassa ja tapasit samalla ystävää. Jauhoitte asioitanne ja ongelmianne ja olosi parantui hetkeksi. Sitten erositte ystäväsi kanssa, ja pian unohdat koko tapaamisen, missä tuskin oli mitään järkeä.

Mitä järkeä tosin olisi vaikka vain maata sängyn pohjalla koko elämäänsä, koska missään ei ole mitään järkeä. Pieni järjen hiven saattaisi ehkä olla juurikin tuossa tunteiden ja tarpeiden tyydyttämisessä, sillä silloin olo on hyvä ja tuskin mietit muuta, mutta pian sekin hetki on ohi eikä siinä enää ole mitään järkeä.

Lopulta sinä sitten kuitenkin kuolet ja maadut mullan alla, ellei sinua sitten vaikka tuhkata. Sinä, kokemuksesi ja tyydytyksesi maatuvat mullaksi tai haihtuvat savuna ilmaan. Eikä niissä ole enää mitään järkeä, jos koskaan olikaan.

Tai ehkä uskot, että menet johonkin taivaaseen tai joudut helvettiin. Yritit pitää tyydytyksesi minimissään ja itsesi ja elämäsi hyvänä ja simppelinä jotta pääsisit taivaaseen etkä joutuisi helvettiin. Jos pääsisit sinne taivaaseen, jatkaisitko siis sielläkin olemista itsenäisenä, tiedostavana henkilönä? No mitä järkeä siinä olisi, jos sama järjettömyys jatkuisi vielä taivaassakin?

Vai oletko ehkä elätellyt toiveita taivaasta siitä syystä, että mullaksi maatuminen ja olemattomaksi tuleminen tuntuu liian kurjalta ja järjettömältä? No mutta olisi kai järjettömyyden jatkuminen taivaassakin järjetöntä?

Eli, mitä järkeä on käydä esim. kahvilassa? Tuli tässä mieleen kun katsoin yhden bloggaajan kahvittelukuvaa. Pahoittelut jos tekstissä on kirjoitusvirheitä, en jaksa tarkistaa sitä. Ei siinä ole mitään järkeä.

Sivut

Kommentit (33)

Vierailija

Tuolla logiikalla missään ei ole järkeä. Eikä kaikessa tarvitse ollakaan - ihmisen tulee saada tehdä asioita, jotka tekevät hänet iloiseksi mutta eivät ole harmiksi muille. Kahvilla käyminen voi olla monelle tällainen asia.

Vierailija

Voi myötähäpeä, kuvittelit varmaan että tämä on joku todella tiedostava ja syvällinen purkaus on näpersit viestiäsi :D

Vierailija

Miksi missään pitäisi olla mitään järkeä? Ei elämä ole järkevää. Kunhan hillutaan ja yritetään pitää hauskaa kunnes kuollaan.

Vierailija

Minusta on kivempi tehdä kahvia kotona, istua filtin alla kippurassa sohvalla ja juoda se rauhassa aaveetä lukien ja piereskellen. Ilman mitään kuvia tai infoa someen että juon juuri kahvia. Se on oma rauhoittumishetkeni. En halua jakaa sitä kenenkään kanssa :3

Mies 29v
Seuraa 
Liittynyt6.3.2015

Yksin ei ole järkeä omasta mielestä, mutta ymmärrän jotenkin sen jos joku haluaa käydä kaverin kanssa, koska siitä tulee vähän erilaisia muistoja ja erilainen ympäristö jne.

Vähemmän ymmärrän sitä miksi kaverin kanssa pitää mennä viikonloppuna baariin, yökerhosta puhumattakaan...ellei vastakkaisen sukupuolen huomion takia.

-Mies 29v + 1v-

Vierailija

Koska kavereiden kanssa asumme ympäri kaupunkia, niin tapaamme kahvilassa, johon kaikki tai molemmat pääsevät. Keskustassa ei ulkonakaan viitsi istua talvella räntäsateessa ja pilkkopimeässä. 

Somesta en tiedä, koska se ei kiinnosta. Jos et vielä tiedä, miksi ihmiset haluavat viettää ystäviensä kanssa aikaa, niin en viitsi sitä edes yrittää selittää.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Miksi missään pitäisi olla mitään järkeä? Ei elämä ole järkevää. Kunhan hillutaan ja yritetään pitää hauskaa kunnes kuollaan.

Jotkut ihmiset eivät osaa pitää hauskaa tai nauttia elämästä.

Vierailija

Mulla ei ole kahvinkeitintä kotona ja tykkään hyvästä latesta. En ota kuvia kun ei oo instaa, snäppiä, chättiä tai muutakaan. Joskus olen ajautunut hyviin keskusteluihin vieraiden kanssa, kuunnellut muiden keskusteluja, tapaan ystäviä, luen päivän lehdet (niitäkään mulle ei tule). Tätä on köyhän elämysmatkailu, ja maksaa usein vain pari euroa. Suosittelen! 

Vierailija

Meissä on selkeä ero. Sinä olet pessimisti, ja minä optimisti, joten et tule koskaan ymmärtämäänkään kuten en minä tätä sinun ajatustasi elämästä. :) Move on.

Vierailija

Elämä on matka.

Käyn kahvilla ja ulkona syömässä ja kylpylässä ja makaan vain kotona ja katson elokuvia ja luen ja teen töitä ja olen iloinen olen tuskastunut ja surullinen ja epävarma ja kaunis ja laiska ja hyvä ja joskus paha..

Koska elämä on. Uskon että tämä on vain matka, elämä on inhimillistä, yritän parhaani ja haluan jatkoon.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
En valitettavasti löydä kaipaamaani järkeä teidänkään vasauksistanne.

Ap

Sun täytyy sitten tyytyä osaasi, joka on järjetön.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
En valitettavasti löydä kaipaamaani järkeä teidänkään vasauksistanne.

Ap

Onko sinulla ystäviä? Mitä yleensä (elämälläsi) teet?

Vierailija

Pääsen irtautumaan kotoa, tykkään selailla siellä lehtiä, nähdä vähän ihmisiä (käyn siis yksin kahvilla mutta minusta on kiva että siellä on muitakin). Vakikahvilassani saa myös hyvää erikoiskahvia ja muutenkin on hyvä tarjonta syömisten suhteen.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat