Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kuinka paljon teillä kerätään rahaa opettajan yhteismuistamiseen?

Vierailija

Ollaan muutettu uudelle alueella kolmen lapsemme kanssa ja täälläpäin on ilmeisesti tapana kerätä joka joulu ja kevät opettajalle yhteinen lahja, useimmiten lahjakortti.

Me ollaan aiemmin viety kortti tai korkeintaan parin euron suklaarasia. Jos on ollut jotenkin todella läheinen tai erityistapaus, on annettu enemmän, mutta sekin alle 10 euron.

Nyt on tullut kolmen lapsen luokkatoimikunnalta viestit, joissa pyydetään 10-20 euroa luokan tilille, jotta voidaan hoitaa opettajan muistaminen.

Mun mielestä tuo on todella paljon rahaa. 10-20 euroa kolmesta lapsesta on 30-60 euroa. Aiemmin muistaminen on hoitunut siis 6-10 eurolla, joten siihen nähden aikamoinen korotus.

Ei me köyhiä tai kipeitä olla, mutta kun niitä joulumuistettavia olisi jo läheisissäkin aika paljon, niin monta kymppiä opettajien lahjoihin tuntuu aika paljolta.

Kommentit (7)

Vierailija

Kaikki eivät ymmärrä, miten iso raha 10 euroa yhdeltä oppilaalta on. Tai että niitä opettajia on monta, samoin harrastusten vetäjiä, kummilapsia, sukulaisia.. 

Juttelin yhtenä jouluna hyvässä hengessä yhden luokkatoimikunnan äidin kanssa, jonka mielestä 20 euroa oli oikein hyvä summa. Hänellä oli itsellään yksi lapsi ja sanoi, että joululahjoihin menee tasan oman lapsen lahjaan ja siihen nähden tuo opettajan 10 euroa on todella pieni summa. Hänen oli vähän vaikea ymmärtää, että jollain voi olla enemmän kuin yksi lapsi ja enemmän niitä muistettavia, jolloin yhden opettajan lahjaan ei voi mennä enempää kuin esimerkiksi oman mummon lahjaan.

Meilläkin kerätään nyt yhden lapsen luokalla 10 euroa, mutta laitan 5. Enkä edes perustele sitä. 

Vierailija

Itselläni on neljä lasta ja kaikilla on harrastukset jne. Jos kaikkille opettajille pitäisi antaa lahjarahaa 10-20e, ja jokasella lapsellani on noin kolme opettajaa joita pitäisi muistaa, niin summa olisi semmmoinen kiva 120-240e. Ei ihan meidän budjettiin sovi. Mutta jos olisi vain yksi lapsi, niin ehkä sitten...

Vierailija

Me ollaan otettu se linja, että lapsi vie korkeintaan kortin ja keväällä kukan, ei muuta.

Ope saa palkan kuitenkin siitä työstään mitä tekee, vähän niin kuin meidän rahoilla.... 

Vierailija

Me viedään yleensä jotain pientä, viime keväänä pääsi esikoinen ala-asteelta ja kerättiin 15€ per naama, onhan se paljon, mutta hyvä opettaja oli ja osti myös paljon ylimääräistä. (Jalkapalloja, hyppynaruja, tusseja, muovailuvahaa yms) Ja kun lahjakorttia varataan kannattaa ottaa joku kauppa, mikä on varma. (Tälle kyseiselle opettajalle se oli eräs paikallinen taidekauppa, kun kuviksenopettaja oli)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat