Poliitikko kiittää Jumalaa vastaanottokeskuksen palosta

Vierailija

http://yle.fi/uutiset/poliitikko_kiittaa_jumalaa_vastaanottokeskuksen_pa...

Perussuomalaisten pohjanmaalainen varakansanedustaja Juha Mäenpää kiittää Jumalaa Niinisalon vastaanottokeskuksen palosta. Eduskunnan entinen varapuhemies, pappi Anssi Joutsenlahti (ps.) vastustaa jyrkästi Jumalan liittämistä rikolliseen tekoon.

Puukerrostalo palaa Niinisalossa
Niinisalon vastaanottokeskuksen rakennuksen tulipaloa epäillään tuhopoltoksi. Kuva: Katja Halinen / Yle
Mistä on kyse?

Avaa
Perussuomalaisten pitkäaikainen vaikuttaja Anssi Joutsenlahti tyrmää puoluetoverinsa, pohjanmaalaisen varakansanedustaja Juha Mäenpään kommentit Kankaanpään Niinisalon vastaanottokeskuksen tulipalosta.

Niinisalossa paloi tiistaina maan tasalle rakennus, johon oli tarkoitus majoittaa kymmeniä turvapaikanhakijoita. Poliisi tutkii paloa törkeänä tuhotyönä ja sitä epäillään tuhopoltoksi.

Ilmajoen kunnanhallituksessa istuva Juha Mäenpää kommentoi Facebookissa paloa näin: "Aivan mahtavaa. Jumala on olemassa. Rukouksiini on vastattu." Kommentista uutisoi ensimmäisenä Seura-lehti.

"Jumala ei ole koston Jumala"

Perussuomalaisten Satakunnan-piirin ja Kankaanpään kaupunginhallituksen puheenjohtajana toimiva eduskunnan entinen varapuhemies Anssi Joutsenlahti tuomitsee Mäenpään puheet. Joutsenlahti on ammatiltaan pappi.

– Tähän ei voi nyt Jumalaa sekoittaa, jos ryhdytään laittomuuksiin. Vielä ei ole varmaa, onko vastaanottokeskuksen poltto tuhopoltto, mutta jos se on, sitä ei voi millään tavalla puolustella Jumalalla eikä millään muullakaan. Se on rikollinen teko ja tekijän on saatava rangaistuksensa, Joutsenlahti sanoo.

Tähän ei voi nyt Jumalaa sekoittaa, jos ryhdytään laittomuuksiin.
– Anssi Joutsenlahti (ps.)
Myös teologisesta näkökulmasta Joutsenlahti pitää Jumalan liittämistä tulipaloon vastenmielisenä puheena.

– Uuden testamentin Jumala on anteeksiantava, laupias ja armahtava Jumala. Jumala ei ole koston vaan rakkauden Jumala.

"Jäitä hattuun"

Anssi Joutsenlahti korostaa, että turvapaikanhakijatilanteeseen pitää vaikuttaa laillista tietä.

–Tunnen Juha Mäenpään. Hän on helposti innostuva ja kuuluu Suomen Sisuun. Hän saisi laittaa jäitä hattuun ja miettiä perusteellisemmin näitä asioita. Pakolaiskysymystä ei voida ratkaista väkivallalla tai laittomuuksilla. Hallitus tekee kaiken voitavansa, että tilanne saataisiin hallintaan, Joutsenlahti sanoo.

Kommentit (12)

Vierailija

Mistä se Joutsenlahti koston siihen keksi? Miksi tässä olisi kyse kostosta, ja mitä kohtaan?

Ruotsissa niitä palaa kokoajan. Ja suvakit leimaavat teot rasistisiksi, ilman todisteen häivääkään.

Nämä varmaan jatkuvat. Kansalaiset jotka ovat helpommin äärimmäisyyksiin meneviä, turhautuvat kun leikataan jatkuvasti (kaksi päivää sitten: sosiaali- ja terveyskuluja nostettiin 30%, meni vaivihkaa uutisissa) ja samaan aikaan mamutukseen törsätään MILJARDITOLKULLA ja jatkuvasti summa nousee.

Suvaitsevaisuuden ideologian käytännön mahdottomuus tulee maksamaan meille yhteiskuntarauhan ja hyvinvointivaltion. Se on ihan satavarma, jos tämä meininki jatkuu.

Mutta ei suvaitsevaisia kiinnosta. He eivät hurmiostaan herää edes haudassa.

Vierailija

Vaikka mikä ettei olisi ollut hyvä
Paikka. Kai poliisi vierailee joka päivä nuorten miesten luona varuskunnassakin. Olisi tarkistanut tilanteen samalla vokissakin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat