Päivystääkö sosiaalityöntekijä?

Vierailija

Olisin kiinnostunut sosiaalityön opiskelusta yliopistossa. Muuten tunnen että olisin melkein kaikkeen valmis, mutta olin kuvitellut että suurimmalla osalla on säännölliset työajat?

Sosiaalipäivystys on tietysti käytössä, mutta onko se sellainen asia joka koskee kaikkia sosiaalityöntekijöitä?

Kommentit (10)

Vierailija

Joissain kunnissa päivystää vuorotellen sosiaalityöntekijät, isoissa kaupungeissa on erikseen sosiaalipäivystys joka toimii ihan omana yksikkönään ja omilla työntekijöillään, niinkuin vaikka sairaalankin päivystys.

Vierailija

Eihän sosiaalityöntekijän ole edes pakko olla kunnalla/kaupungilla töissä, jossa päivystys toimii. Voit olla vaikka yrityksissä, sairaalassa ym.

Vierailija

Ainakin isommissa kaupungeissa päivystykset ovat erikseen, niissä työskentelee oma henkilökuntansa. Pienemmätkin kaupungit tuottavat nuo päivystyspalvelut yleensä kuntayhtymätyylillä, eli ei ole mitään kiertävää päivystysvuoroa. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tunnen alan tosiaan omaksi, mutta tiedän sen olevan henkisesti raskasta. Tuntuu että ne "helpot" työajat vähän pehmentäisi.

Joo, sosiaalityöntekijällä on yleensä työtä virka-aikana. Työskennellä voi toki muuallakin kuin kunnalla ja muuallakin kuin sosiaalitoimistossa, mutta esim. lastenkodeissa, sairaaloissa, vankiloissa yms. 24/7 auki olevissa paikoissakin sosiaalityöntekijä on yleensä paikalla vain virka-aikana. Sosiaalipäivystyksessä tehdään kolmivuorotyötä, mutta päivystyksessä on tosiaan ihan omat työntekijänsä eikä vuorotyötä kaihtavan kannata sinne hakeutua. Pienemmissä kunnissa, joissa vielä ihan päivätyötäkin tekevät sosiaalityöntekijät päivystää ringeissä, on päivystys yleensä vapaavalintaista. Päivystyksestä saa tietytsti ihan hyvin lisää rahaa, mutta pakko ei ole päivystysringissä olla (kaikkein pienimmissä kunnissa voi tosin olla kynnyskysymys työn saamiselle).

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat