Muita ketkä eivät ikinä matkailleet Suomessa? Missä pitäisi käydä?

Vierailija

Olen käynyt muutaman kerran elämässäni PK-seudun ulkopuolella, muutamia kertoja Riihimäellä vain sekä Turussa (tosin suoraan vain satamaan). Onko muita? Missä suosittelisitte että kävisin? En harrasta talviurheilua joten Lappi ei houkuttele. Mitä muuta nähtävää olisi?
Ja sanottakoon että en ikinä hauku muualla Suomessa asuvia tai ole nokkapystyssä. Pieni sukumme vain asuu kaikki täällä Helsingissä tai kehyskunnissa, ei ole tullut mitään syytä lähteä muualle kun ei autoakaan ole.

Kommentit (10)

Vierailija

Hanko kesällä, Turku, Turun saaristo, Naantali kesällä, Ahvenanmaa, Rauma, Yyteri ja Reposaari, siitä ylöspäin ajelee pienempiä rantateitä, Lappi -joo ei ole pakko talviurheilla:D -, Kuusamo, Koli, Savonlinna, Punkaharju, Tampere,.... Muutamia mainitakseni. Suosittelen lähtemään.

Vierailija

Ahvenanmaa on kaunis. Lapissa on komeeta esim. ruska-aikaan syksyllä (ei ole itikoitakaan) ja onhan se näyttävää talvellakin hankineen ja revontulineen, saaristo on hieno (esim. Turun saaristo) erityisesti kesällä. Voit tehdä matkan johonkin kaupunkiin jossa on vanha linna, tai vaikka mennä Saimaalle kesä-risteilylle. Porvoo on lähellä myös. Voit myös yrittää etsiä jonkun kulttuurikohteen/-tapahtuman joka kiinnostaa, vaikka Savonlinnan oopperajuhlat.

T. toinen stadilainen joka reissannut vähän siellä sun täällä Suomessa

Vierailija

Itselleni Suomen kohteet ovat olleet pettymys. Miten joku Turun saaristo eroaa Helsingin saaristosta? Mitä nähtävää on muissa Suomen kaupungeissa, esimerkiksi Tampereella tai Kuopiossa, varsinkin kun huomio majoitusten hinnat yms. Mielummin ottaa jonkun tarjouslennon eurooppalaiseen kaupunkiin pitkää viikonloppua varten, käytännössä sama hinta.
Samaa metsää on joka paikka täynnä. Säästä rahat ulkomaan matkoihin niin saat uusia elämyksiä.

Vierailija

Jos pääset näihin, en osaa sanoa pääseekö ilman omaa autoa:

Kuusamo:

- suurpetokeskus

- julma ölkky

- koskenlasku (on aika kallista kyllä)

Lapissa mikä vaan paikka juhannuksena, niin pääset näkemään keskiyön auringon, paitsi jos sataa

Ehkä joku kesätapahtuma, mikä kiinnostaisi itseäsi ja sitten tutustuminen kaupunkiin siinä sivussa?

Onhan nuo Hiekkaharjut ja järvimaisemat sellasia, mitä ei muualla näe. Vaikkapa Savonlinnan seutu. 

Lapissa saa itse asiassa majoituksen kesällä, varsinkin joskus elokuussa, aika halvalla, kun laskettelukeskusten yhteydessä olevat majoitukset ovat tyhjillään, eli sellaiset mökkityyliset. On murto-osa sesonkikauden hinnasta. Matkat vain maksavat paljon. Se rauha, kun kiipeää jonnekin tunturille vaikkapa syksyllä, kun turistit ja hyttyset ovat jo hävinneet, on ainutlaatuista. 

Vierailija

Työn puolesta olen joskus matkaillut Lapissa, muuten hyvin vähän omalla kustannuksella. Liian kallista laatuun nähden.

Esim katsoin juuri ensikesälle yhtä kivaa paikkaa ensikesälle MUTTA: 1 vko 4 hengen mökissä hotellin kupeessa järven rannalla. Sisälsi vain aamiaisen (muut ateriat olisi ollut pakko ottaa kun oli kaukana kaupoista) ja hinta 3050€!!

Samalla hinnalla pääsemme 3 henkeä 2 viikon lomalle Italiaan isoon taloon jossa oma uima-allas pihalla. Ja auringon vielä kaupan päälle

Vierailija

Suomen upein hiekkaranta (eikä ole sattuneesta syystä turismilla pilattu) ja kaunis vanha kalastajakylä: Ohtakari. Samalla kannattaa käydä tutustumassa Kokkolan vanhaan kaupunkiin, Neristaniin, Suomen ihanin ja vissiin laajin vanha puutalokaupunginosa, todella satumaisen kaunis niin kesällä kuin talvellakin. Lähistöllä on myös Kälviän eläinpuisto ja talonpojanmuseo, todella kiva paikka lapsiperheelle, mutta sopii myös aikuisille.

Sotkamon Vuokatti, jos et pidä talviurheilusta, niin siellä on kesälläkin vaikka mitä. Upeat maisemat ja hyvät patikointipolut ja pyöräilymaastot. Sotkamon keskustassa ihana uimaranta. Lähistöllä voi harrastaa mm. islanninhevosratsastusta.

Tampereella kannattaa tutustua ihanaan Pispalaan, käydä Amurin työläismuseossa ja Plevnan museoissa ja tietysti kivalla tallipihalla (taidetta, putiikkeja, ihana kahvila..), hyviä ruokapaikkoja on vaikka kuinka paljon, esim. Plevanan panimoravintola (mahtavaa oman panimon olutta ja siideriä ja reiluja ruoka-annoksia), Kauppahallin Neljä vuodenaikaa-ravintola, Gringos Locos Kehräsaaressa...Kehräsaareen kannattaa tutustua muutenkin, kivoja pieniä putiikkeja ja ihan keskustan tuntumassa on uimarantakin, mennään siitä Laukontorilta siltaa yli ja siinäpä se onkin ihan lähellä. Ja Laukontorilta lähtee sisävesiristeilyjä ja laivalla pääsee myös kivaan Viikinsaareen, jossa voi käydä vaikka syömässä.

Oulussa parasta on torinranta, todella vilkas torielämä ja paljon pieniä ruokapaikkoja ja kahvikojuja. Museoita on ja taidenäyttelyitä on aina meneillään, lasten kanssa Tietomaahan. Rotuaarilla on usein elävää musiikkia ja erilaisia tapahtumia ja vanhan ajan tunnelmaa henkivä Katri Antellin kahvila. Hyviä ruokapaikkoja on useita, suosikkini on nepalilainen Kathmandu.

Uudessakaupungissa on Bonk-museo ja automuseo. Raahessa merimuseo, hieno kirkko ja vanha kaupunki. Jos wanhat wehkeet ja wanha aika kiinnostavat, kesällä kannattaa käydä Oulaisissa Weteraanikonepäivillä.

Lapissa tietysti on vaikka mitä kesälläkin. Esim. Ranuan eläinpuisto, kullanhuuhdontaa Tankavaarassa (myös kullanhuuhdontamuseo) ja Lemmenjoella, ametistikaivos, Sodankylän filmifestivaalit, taidetta, patikointireittejä, nähtävyyksiä ja tietysti upea Lapin luonto kaikkineen.

Kyllä kotimaasta löytyy nähtävää ja koettavaa ja erityisesti nyt lama-aikana olisi hyvä jättää mahdollisimman paljon euroja kotimaahan!

Vierailija

Onko sulla mitään kiinnostuksen kohdetta, jonka varjolla voisit käydä jossain muussa kaupungissa? Konsertissa, festivaaleilla, näyttelyssä tai muussa tapahtumassa?

Mikään pakko ei tietysti ole kenenkään matkustaa mihinkään, mutta ehkä ihan yleissivistyksen vuoksi kannattaisi käydä vaikka muutamassa suurimmassa kaupungissa, Turussa (ihan siis kaupungissa, ei vain satamassa), Tampereella tai vaikka Oulussa.

Ei niissä tietenkään sellaisia supernähtävyyksiä ole kuin jossakin Pariisissa tai New Yorkissa, mutta olisihan se aika fiksua nähdä kotimaastaan muutakin kuin oma kotikaupunki.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat