Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tamponin "hukkuminen" ja TSS

Vierailija

Ällötysvaroitus!

KIva juttu. Ekat kuukautiset synnytyksen jälkeen, ja ilmeisesti kun edellisesta kerrasta on aikaa ja pää vauvan kanssa heräilyn sumentama, niin unohtuipa tuo tamponi sitten sisään.
Kuukautiset oli siis loppumassa, ja jotenkin luulin poistaneeni tamponin kun narua ei löytynyt ja koko tulppaa tuntunut missään. 18 tuntia myöhemmin sitten yöllä syötin vauvaa ja tunsin sen. Paniikissa yritin poistaa, mutta koko tamponia ei löytynyt kahden synnytyksen venyttämistä syövereistä! Lopulta löytyi poikittain jostain perältä niin, että naru oli syvälle päin. Sain kiskomalla kiskoa ulos.

No nyt tietysti pelottaa tuo harvinainen, mutta mahdollinen TSS. Onko jollain ollut? Tiedän kyllä oireet ja muutaman kauhutarinan, mutta onko jollain omakohtaista kokemusta? Menikö tulehdus pahaksi/hengenvaaralliseksi vai ehdittiinkö hoito aloittaa ajoissa? Kuinka kauan tässä saa pelätä oireiden ilmaantumista? Nyt 10 h myöhemmin ei mitään muuta oireita kun tietysti vähän ärtynyt alapää kun sitä jouduin väkivalloin ronkkimaan. Tai joo, lievästi höttö olo päässä, mutta johtunee varmaan siitä, että en saanut tämän huolehtimisen takia yöllä enää unta. Miehellä on pikkujoulut tänään ja mitäs jos mamma kotona menee kanttuvei yhtäkkiä yksin lasten kanssa ollessa? Olenko ylihysteerinen kun oireita ei kuitenkaan vielä ole tullut? Voivatko ne tulla esim. useamman päivän viiveellä?

Joku varmaan luulee, että olen masentunut tms. kun en osaa itsestäni pitää huolta. Mutta kun 1,5 v on ilman kuukautisia ja kaksi lasta pitää kiireisenä, eikä tamponi mitenkään tunnu, niin näin nyt kävi. 38-vuotias olen ja suurimman osan elämästäni pitänyt tamponeja, enkä aiemmin ole ollut niille herkkä.

Kommentit (2)

Vierailija

TSS on harvinainen, eikä välttämättä liity tamponin käyttöön mitenkään. Käsittääkseni sitä on tullut lähinnä keinokuitutamponien käytön yhteydessä. Relax!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat