En uskalla käyttää veronpalautuksiani Postin lakon takia.

Vierailija

Laskut eivät tule perille, en ole viikkoon saanut postia, eikä lakolle näy loppua. Ensi viikolla tulee veronpalautukset.

Ties mitä laskuja tulee kahden, kolmen viikon ajalta maksettavaksi, joita en ole tajunnut muistaa. Jos ne tulisivat normaalisti, ne tulisivat kuun vaihteeseen mennessä. Nyt ei tule.

Toinen vaihtoehto on käydä koko laskupino vuoden ajalta läpi ja katsoa, milloin mikäkin lasku on yleensä erääntynyt. Kuukausittaiset laskut muistan, mutta pitikö joulukuussa tulla lasten harrastusmaksut? Lehtimaksut? Joku vero? Mitä muuta?

Kommentit (11)

Vierailija

Kai olet kuitenkin käyttänyt rahaa ihan samalla tavalla kuin muutenkin?

Jos on pelko, ettet ole, niin ehdottomasti kannattaa säästää ne palautukset ja lisäksi tilistä vielä lisää. laita toiselle tilille, niine t ainakaan sitten tuhlaa.

Vierailija

No mutta. Mitenkäs tämän nyt ilmaisisi. Eikös sulla ole tilillä ne rahat, jotka ilman postilakkoa olis menny laskujen maksamiseen? Eikö niitä voi käyttää niitten samojen laskujen maksamiseen sitten kun ne tulevat? Vai tuhlaatko nyt tililläsi olevia rahoja surutta, "kun ei oo tullu mitään laskuja maksettavaksi"?

Vierailija

Ei kyllä ole elämänhallinta ihan kohdallaan, jos ei tiedä mitä laskuja normaalisti tulee milloinkin. Miten sinä oikein olet suunnitellut maksavasi ne?

Teepä ensivuodeksi budjetti, jos tilanne tosiaan on tuo että normaalikulutuksella ja parilla ylimääräisellä ostoksella ei rahat enää riitä laskuihin.

Vierailija

Suosittelen laittamaan joka kuukausi keskimääräinen kulutuksen verran "taloustilille" rahaa, niin harvoin tulevat laskut tasautuvat automaattisesti. Esim. jos joka kuukausi on keskimäärin 500e edestä laskuja, niin laitat tilille joka kuukausi 500e (tai mieluummin vaikka 550e). Jonakin kuukautena maksat sieltä 100 euron laskut, toisena 700e, mutta joka kuukausi sinulta menee se sama 500e.

Pistä vaikka ne veronpalautusrahat nyt sinne alkupääomaksi, ja jatka siitä tuolla samalla keskimääräisellä summa joka kuukausi. Helpottaa huomattavasti talouden suunnittelua, kun ei tarvitse pähkäillä milloin mikäkin lasku tulee ja paljonko missäkin kuussa niihin kuluu rahaa :).

Vierailija

Jopa pääkaupunkiseudulla, jossa lakko on oikeasti vaikuttanut, posti on jaettu varmasti jokaiseen talouteen lakon alkamisen jälkeen. Myös aloittajan laskut ovat tulleet perille ja loput tulevat ensi viikolla.

Mikä kiire veronpalautuksen käyttämisellä muuten on, pysyy se raha siellä tilillä. Käytä myöhemmin, jos et osaa yhtään arvioida normaaleja menoja/tuloja, jotka sinulla on.

Vierailija

Jos ei ole yhtään puskuria, onkin parasta olla käyttämättä veronpalautuksia ja pistää ne vaan jemmaan yllättävien kulujen varalle. Miksi joillain on pakottava tarve saada tuhlattua kaikki raha, jonka onnistuvat käsiinsä saamaan?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Jopa pääkaupunkiseudulla, jossa lakko on oikeasti vaikuttanut, posti on jaettu varmasti jokaiseen talouteen lakon alkamisen jälkeen. Myös aloittajan laskut ovat tulleet perille ja loput tulevat ensi viikolla.

Jaa, mihin perustat tämän väitteesi. Meille ei ole tullut tällä viikolla lainkaan postia, ja Helsingissä asutaan. Esim. Klarnan paperilaskun piti tulla tällä viikolla, mutta ei ole näkynyt. Kyseinen firma kuitenkin laittoi laskun sähköpostiin lakosta johtuen, joten sen sai hoidettua sieltä.

Vierailija

Jännä aina huomata miten todella monet elää ihan kädestä suuhun, kieli pitkällä odotetaan palkka- tai useimmiten tukiaispäivää tai veronpalautuksia. Kauhistellaan että koko vuoden on raha-asiat sekaisin jos vaikka pesukone hajoaa. Ei mitään hajua tosiaan raha-asioiden hoidosta tai elämänhallinnasta yleensä. Sitten kuitenkin hassataan johonkin rättinettikauppaan heti tukiaispäivänä, ja kohta on av:lla viesti "miten selviän loppukuun 30€:lla?"

Vierailija

Mitä pikimmin kynä käteen (tai sormet näppäimille) ja laatimaan tilikirjaa, johon merkitään, mitkä laskut tulevat missäkin kuussa ja tietenkin ne, jotka tulevat joka kuukausi, esim. asumiskulut. Tilikirja on siitäkin hyvä, että jos sen huolellisesti ja rehellisesti täyttää, niin siitä näkee, mihin rahat uppoavat ja kuinka paljon rahaa menee turhuuteen. Tästä syystä esim. ruokakaupan kuitit kannattaa tutkia tarkasti ja eritellä kulut omiin sarakkeisiinsa tyyliin ruoka, hygienia ja kosmetiikka, herkut jne. Jos jaksaa pitää kirjaa pidemmän aikaa, niin talous alkaa selkiintyä ja kummasti rahaakin alkaa säästyä, kun turhat ostokset jäävät pois.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat