Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vakava kysymys: Miksi poliitikot äänestetään vaaleissa, mutta ammattiliittojen johtajia ei, vaikka näillä on jostain syystä Suomessa enemmän...

Vierailija

Aivan naurettavaa, että pelkät omaan napaan tuijottavat idiootit pystyvät päättämään koko maan asioista tällä tavalla kuin pienet prinsessat. Ei ihmekään että Suomella menee päin persettä kun on moinen mahdollista. Sanokaa yksikin maa, jossa ammattiliitot ovat kuninkaita kuten täällä? Aivan käsittämätöntä.

Kommentit (8)

Vierailija

Valitaanhan ne vaaleilla, äänestämään pääsee tosin vaan ammattiliittojen jäsenet. Siis ne jotka maksaa jäsenmaksut. Sä et vissiin maksa, joten et pääse päättämäänkään.

Vierailija

Kyllä ne vaaleilla valitaan. Oletko joku 25 000€/kk tienaava joka ei mihinkään ammattiliittoa tarvitse?

Vierailija

Kyllä ammattiliittojenkin puheenjohtajat valitaan vaaleilla. Joko jäsenäänestys tai liittokokous päättää. Mutta ammattijärjestöt/liitot ovat yhdistyksiä jossa äänioikeus on vain niiden jäsenillä.

Vierailija

En ole koskaan kuulunut ammattiliittoon :( Olin yliopiston jälkeen Kanadassa töissä 6v, sen jälkeen työtön Suomessa 2v, ja nyt ollut 4v yrittäjänä.
Ap

Vierailija

Ay-liikkeen päättäjät valitaan vaaleilla päättämään OMAN liittonsa asioista. Kansanedustajat valitaan vaaleilla päättämään SUOMEN asioista. Siinä on iso ja ratkaiseva ero.

Yhtä hyvin joku talouhtiön hallitukseen vaaleilla valittava voisi keksiä alkavansa sanella Suomen ulkopolitiikkaa, kun on kerran ihan "vaaleiila valittu". Ap:n kysymys on siis aivan oikea, Suomessa päätösvalta kuuluu eduskunnalle eikä Ay-liikkeelle.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat