ylilääkäri pihalla chileistä.

Vierailija

Chili voi pahentaa elimistöllisiä sairauksia. Mutta ei ole todistettu mitenkään. Onko ylilääkäriyskin mutu mielipiteiden laukomista? Jos tulee voimakkaita kipuja tai poltteita vähäisestä määrästä chiliä niin silloin on jo elimistössä jotain vikaa chili itseasiassa paljastaa tämän. Herkkävatsaisuuskaan ei ole kovin tieteellinen termi vaan silloin todennäköisesti on jotain oiretta jonka chili paljastaa. Sitä paitsi se on ärtyneen(ei ärsyyntyvän) suolen oireyhtymä joka on jo ärtynyt jostain muusta kuin chilistä yllätys yllätys chili paljastaa tämän. Chili aiheuttaa kyllä polttavan huom. tunteen limakalvoilla siltikin aina näytetään puhuvan jostain reseptoreista vaikka oikea termi on limakalvo. Tottakai chiliä tulee välttää silloin kun on jotain vikaa vatsassa ja käydä etsimässä se syy mistä vatsavaivat johtuu. Chiliä on tästä turha syyttää. Tämä on kuin mentäisiin kehityksessä ja tietoisuudessa taaksepäin ajassa mutta kaipa sitä ylilääkärikin taantuu.
Chili on vain indikaattori

http://yle.fi/uutiset/chili_voi_pahentaa_elimistollisia_sairauksia__ylil...

Kommentit (12)

Vierailija

Tässä tuli muuten heti esiin hyvä pointti mitä jos presidentti sanoo jotain??? Ihan mitä vaan vaikka moottoripyöristä uskotko?  Sitä paitsi kaikki faktat tuossa jutussa pohjautuvat samaan kuin aloitukseni eli ei aiheuta kapsaisiini mitään haavoja tai sairauksia ja sitä on tutkittu. Tässä vain annetaan mutu tuntumalla ymmärtää että tämä jakaisi ihmisiä jotenkin ja kapsaisiini olisi syyllinen. Chili on myös erittäin terveellistä ja c vitamiinipitoista pysyy flunssat poissa. Kyse on juuri tästä mitä kuvaa annetaan vaikka totuus itse jutunkin sisällä on ettei chilit aiheuta mitään ja sitä on tutkittu. Jos tulee voimakkaita reaktioita chilistä kannattaa tutkituttaa mistä ne johtuvat.

Vierailija

Aika iso osa suomalaisista on pihalla chilin terveysvaikutuksista. Puhutaan makuaistin pilaamisesta ja vatsan polttamisesta ja ties mistä vailla parempaa tietoa.

Vierailija

AP ei vaan ymmärrä lukemaansa. Ei lääkäri väittänyt chilin aiheuttavan noita, vaan ärsyttävän kehoa LISÄÄ, jos tuolla on jo jotain.

Vierailija

Membrain eli limakalvo ja juuri näin kerroinkin ilman ylilääkärin lisäämää mututuntumaa. Ärsytyksen haitasta ei ollut todisteita kuitenkaan joten kukahan ei ymmärrä lukemaansa sitä paitsi ettekö te ja ylilääkäri hoida näitä ärsytyksiä syömällä kipulääkkeitä vieden tunnon pois kipualueelta, mistä se refluksi sitten johtuukaan chiliä on turha siitä syyttää, tämä maton alle lakaisuko olisi sitten ratkaisu jos joku oikea vaiva tulee esiin. Asiasta "unohdettiin" mainita että chileillä on myös terveyttä edistäviä vaikutuksia. Kehityksen paikka näyttää olevan monella.

Vierailija

Jos chili olisi haitallista, niin kai intialaiset, kiinalaiset ja thaimaalaiset olis heittänyt lusikan nurkkaan.
Eilen laitoin jauhelihakeittoon kotitekoista chiliöljyä, nam.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat