Onko kellään 1500 mm vesipilarilla ulkoilupukua?

Vierailija

Ostin niin sanotun kalvopuvun mutta aloin miettimään että onko tuo vesipilari riittävä. Käyttötarkoitus on päivittäistä ulkoilua keväästä syksyyn eli tarkoitus pitää tuota vielä pakkaskeleihin asti ja myös sadepäivinä. Joissain suosituksissa sanotaan että 1300 mm on vedenpitävä mutta joissain toisissa taas vaaditaan 2000 mm tai jopa 5000 mm arvo jotta vesisateessa ulkoillessa pysyy kuivana. Onko kellään kokemusta tuollaisesta, kuinka hyvin se käytännössä pitää sateen?

Kommentit (10)

Vierailija

Kaatosateessa ei varmaan mikään muu pidä tarpeeksi vettä kuin perinteinen sadeasu. Syksyn kevyeen sateeseen tuo on varmaan ihan riittävä.

Vierailija

No noilla vesipilarimäärillä ei meillä ole ollut vaatteita. Pienin vesipilari arvo mikä meillä on ollut, oli 3000mm ja se ei kestänyt kuin tihkusateen ja hyvin lyhyen aikaa pienessä sateessa. Lasten vaatteissa ainakin olen todennut, että 8000mm kun alkaa olemaan niin pitää lapsen kuivana myös sateella. Kaatosateessa ulkoillessa meillä käytössä vaatteet joissa vesipilariarvo määritelty yli 10 000mm ja ne todellakin pitävät kaiken veden ulkopuolella. Viimeksi tänään ulkoiltu (välillä satoi rankastikkin) ja lapset leikkivät kuralätäköissä pomppien (milloin istuen=kaatu) ja molemmat lapset kuivana.

Kaverin lapsella oli samassa kelissä perinteiset kurahousut, ja tytöllä oli sisöhousut märkänä (ei tosin litimärät). Joten meillä ainakin todettu noi tekniset vaatteet paremmiksi kuin perinteiset kuravaatteet.

Vierailija

Pienessä sateessa tuskin kovin pahasti pääsen kastumaan mutta se juuri pelottaa että jos käy noin että sade yltyy kesken puistoilun kunnon kaatosateeksi ja ulkoilupukuni vesipilari ei kestäkään sitä ja ylittyy niin silloin kastun. Sade on tähän aikaan vuodesta tosi kylmää ja märkänä ja kylmissään ei ole sitten enää kiva ulkoilla.

Vierailija

Ei kai kalvovaatteita ole sadeasuiksi tarkoitettukaan vaan sellaiseen keliin kun vähän kuurottelee. Rankempi sade varmaan tulee läpi useimmista ulkoilupuvuista.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat