Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Pitkäaikaistyöttömät ajetaan kuntien pompoteltavaksi ja sossuluukuille? Loppuko Kelan päivärahatkin?

Vierailija

https://www.tem.fi/tyo/tiedotteet_tyo?89506_m=118983

Valtio heittää pitkäaikaistyöttömät kuntien kontolle, joiden talous on jo kuralla ja työpaikat vähenevät. Putoaako Kelan päiväraha kokonaan pois ja työtön joutuu sossun mielivallan ja tempputöiden armoille? Eihän työttömät ole muuta kuin orjatyövoimaa , joita kuntien virkamiesten on kiva pompotella toimistoissaan ja kiusata karensseilla, jos ei johonkin humpuukikurssiin suostu.

Kommentit (4)

Vierailija

Eiköhän jokaisella ole peruslailliset oikeudet jokapäiväiseen leipään ja suojaan? Töihinkään et voi hakea, jos ei ole tyydyttävä vaatetus. Ihan sama miten ne tuolla palikoitaan heittelevät, ihmisen oikeudet eivät miksikään muutu. Eu- tuomioistuimeen vaan valitusta, sinne kaikki rättipäätkin Suomen paskaruuasta ym. varmaan valittavat.

Kunnon mielenosoitusta vaan pystyyn, niin maailmallakin huomataan millainen tämä humanitäärinen  Suomi kulissien takana  oikeasti omaa kantaväestöään kohtaan on. 

Vierailija

Mitä vähemmän kunnilla on käytännön valtaa perusturvaan, sen parempi. Kunnilla ei ole kiinnostusta hoitaa noita asioita kunnolla. Kunnilla on budjetti ja rahaa säästetään mitä naurettavimmilla tempauksilla jotta sitä riittäisi kaadettavaksi myös poliitikkojen omien suosikkien taskuun.

Katsokaa vaikka kuntien oman rahanjakoviraston toimintaa, eli sossun. Hakemisesta on tehty aivan naurettavan byrokraattista ja vaivalloista ja nöyryyttävää koska halutaan että ihmiset ei hae sitä rahaa vaikka siihen olisikin oikeus.

Samoin terveydenhoidosta säästetään siten että aikoja ei saa kuin heti aamusta, tai sitten aika on joskus kuukauden päästä tai mikä hoitotakuu sattuu milloinkin olemaan voimassa. Esim. hammaslääkäriin ei pääse välttämättä kuin puolen vuoden päästä.

Tosiasiassa kyse on nyt siitä että sossun rahanjako viedään kunnilta pois joten kunnat haluavat jonkin vipuvarren pitkäaikaistyöttömiin joilla voi veivata esim. mielivaltaista karenssia ja säästää samalla hieman rahaa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat