Eihän jauheliha edes ole lihaa!

Vierailija

Söin ennen punaista lihaa vain jauhelihan muodossa. Lopetin sen kun opin laittamaan "isompia" lihapaloja ruoaksi. Rakastan mureaa lihaa ja pelkäsin että saan vain sitkaita paloja aikaiseksi... Syön punaista lihaa 2-3 päivänä viikossa. Teen isomman satsin ja syön sitä niin kauan kuin riittää. Sitten vaihtuu kana, kala jne...

Niin mitä tapahtuikaan, iho muuttui sileäksi ja kuulaaksi ihan hetkessä! Onko niin paljon kuonaa ja rasvaa jauhelihassa, että aiheutti näppyjä? HYI!

Kommentit (9)

Vierailija

Täh? Kyllä sinun näppyjesi paraneminen johtuu jostain muusta kuin jauhelihan välttelystä.

Totta on, että jauhelihaan saa piilotettua paljon sidekudosta ja rasvaa, mutta onhan olemassa myös hyviä jauhelihoja ilman niitä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Täh? Kyllä sinun näppyjesi paraneminen johtuu jostain muusta kuin jauhelihan välttelystä.

Totta on, että jauhelihaan saa piilotettua paljon sidekudosta ja rasvaa, mutta onhan olemassa myös hyviä jauhelihoja ilman niitä.

Se rasva ja muut aineet tekevät jauhelihasta terveellisen.

Rasvattomassa lihassa on vähemmän ravintoa.

Vierailija

Jauheliha on suunnattoman paljon bakteeripitoisempaa kuin kokoliha, johtuu paljosta pinnasta, mutta muuten: ei mitään eroa käytännössä!

Vierailija

Miten se sinun iso lihapalasi lakkaa olemasta lihaa, kun jauhat sen. Kokeile vaikka siellä kotona ja tule sitten kertomaan, miten se lihan raaka-aine muuttui joksikin muuksi kuin lihaksi ja mitä se nyt jauhamisen jälkeen on (veikkaan, että edelleen lihaa). Lihan rakenne tietysti muuttuu ja kokolihan käyttöominaisuudet ovat erilaiset, mutta muihin muutoksiin on vaikea uskoa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Jauheliha on suunnattoman paljon bakteeripitoisempaa kuin kokoliha, johtuu paljosta pinnasta, mutta muuten: ei mitään eroa käytännössä!

Ei luonnostaan ole jos se on tuoretta ja jauhettu puhtaalla lihamyllyllä, mutta se vanhetessaan pilaantuu paljon helpommin ja nopeammin koska siinä on sitä pintaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jauheliha on suunnattoman paljon bakteeripitoisempaa kuin kokoliha, johtuu paljosta pinnasta, mutta muuten: ei mitään eroa käytännössä!

Ei luonnostaan ole jos se on tuoretta ja jauhettu puhtaalla lihamyllyllä, mutta se vanhetessaan pilaantuu paljon helpommin ja nopeammin koska siinä on sitä pintaa.

Jauhettaessa lihaan sekoittuu sekä ilmaa että mikrobeja, vaikka kuinka puhtailla vehkeillä tehdään. Johtuu juuri siitä, että rakenne muuttuu ja raaka jauheliha onkin yksi nopeimmin pilaantuvista elintarvikkeista. Nykyään se estetään pakkaamalla lihat suojakaasuun.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat