Mitä tehdä marttyyri anopin kanssa?

Vierailija

Anoppi on hieman sairas ja tällä hetkellä pois työelämästä. Töitä hän on kuulemma yrittänyt etsiä, mutta ei ole tärpännyt. Anoppi on kotona päivät pitkät, eikä hänellä oikeastaan ole ystäviäkään. Asumme myös 500 km päässä mieheni kanssa anopin ja hänen miehensä luolta.

Anoppi soittelee miehelleni ja itkee aina puhelimessa omaa elämäänsä ja miten kaikki on huonosti. Kuvittelee että meillä on mieheni kanssa riitoja ja meitä aina vaivaa joku kun tapaamme. Sanoo myös että käyttäydymme oudosti, sekä myös olemme puhelimessa outoja häntä kohtaan. Vaikka siis käyttäytyisimme täysin normaalisti.Lähettelee pojallensa viestejä mm "anteeksi että olen olemassa" ja "et ymmärrä minua" ja kiukuttelee milloin mistäkin ja loukkaantuu pikkuasioista. Esimerkiksi jos huokaan hänen kuullen, anoppi kysyy heti huokaanko kun en jaksa häntä ja loukkaantuu.
Selvästi anoppi kärsii lievästä masennuksesta ja olemme yrittäneet antaa neuvoja ja auttaa, mutta rajansa kaikella. Hän käyttäytyy todella ikävästi läheisiään kohtaan ja puhuu vain itsestään. Jos hänelle sanoo asiasta alkaa heti hirveät itkupotku raivarit ja hän loukkaantuu verisesti, sillä meidän kaikkien pitäisi ymmärtää häntä kun hän on niin herkällä tuulella. Huooh ei paljon huvita lähteä kyläilemään anoppilaan :( vinkkejä? Mieskin alkaa hermostua tilanteeseen, mutta ei viitsi äidillensä suoraan tietenkään sanoa ja pahoittaa hänen mieltä.

Kommentit (12)

Vierailija

Ammattimainen suhtautuminen. Miehesi mielenterveyttä ajatellen sovitut soittopäivät, esim. joka toinen viikko. Käynnit pidätte lyhyinä, ja sovitte jotain kivaa heti käynnin jälkeen, vaikka kivassa paikassa syömässä kotimatkalla, tai joku kaunis paikka matkalla, tai nähtävyys.

Eihän tuolle mitään voi tehdä. Täytyy vaan yrittää sietää ja antaa asian olla mahdollisimman paljon vaikuttamatta.

Vierailija

Meillä samanlainen miniä! Viimeksi heittäytyi kahvilassa lattialle huutamaan, kun sieltä ei saanut soijalattea. Itkupotkuraivarit on siis niin noloja!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Meillä samanlainen miniä! Viimeksi heittäytyi kahvilassa lattialle huutamaan, kun sieltä ei saanut soijalattea. Itkupotkuraivarit on siis niin noloja!

Täh?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Meillä samanlainen miniä! Viimeksi heittäytyi kahvilassa lattialle huutamaan, kun sieltä ei saanut soijalattea. Itkupotkuraivarit on siis niin noloja!

Joku anoppi taisi tunnistaa itsensä ap:n tarinasta...

Vierailija

Jos olisin miehesi niin antaisin äipälle suoran palautteen: äiti, olet selvästi masentunut. Saat kaikki asiat väännettyä huonoksi, me rakastamme sinua ja haluamme että paranet - mene lääkäriin!
Minulla oli juuri tuollainen kaveri jonka VAKAVA masennus oireili juuri noin. Koko ajan oli jotain draamaa päällä ja voi sitä säälin kerjäämisen määrää... Hän ei kestänyt sitä kun porukalla sanoimme että nyt hoitoon. Ei halua lääkkeitä, tulee niistä niin huono olo. Pistin välit poikki. Tuollainen ihminen vain ottaa ja ottaa. Toivottavasti anoppisi menee hoitoon ettei mene välit pilalle. On selvästi todella masentunut ja terapiasta & lääkkeistä olisi varmasti apua. Voivottelu ei johda mihinkään eikä lopu koskaan.

Vierailija

Ei kai tuohon auta kuin miehen selvä puhe. Ja jos se ei auta, etäisyyden ottaminen. Anoppi on masentunut ja toki hänen lapsensa haluaa tukea, mutta jos ihminen ei halua auttaa itseään, ei toisten tarvitse pilata elämäänsä hänen takiaan. 

Mies voisi kertoa anopille, milta kohtaamiset hänen kanssaan tuntuvat, kuitenkin liikaa syyttelemättä. Elätte varmaan hankalaa vaihetta muutenkin, jossa hoitosuhde on kallistumassa toiseen suuntaan, anoppi haluaa täyden tuen, mutta ei vielä osaa ottaa ohjeita.

Mies voisi myös auttaa ihan konkreettisesti, etsiä numeron johon soittaa, kertoa oikeat ajat ja kysyä joka puhelussa, onko anoppi jo varannut aikaa lääkäriin. Voitte tarjota taloudellista tukea, jos mahdollista tai tarpeellista, terapeutin käynteihin. Voitte yrittää etsiä anopin paikkakunnalta muuta toimintaa, harrastuksia, työnsaantia tukevia, mielenterveyttä edistäviä, johon anoppi voisi osallistua. 

Mitä anopin mies on mieltä tilanteesta?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat