kamalaa miten paljon laitoksissa menee ruokaa roskiin!

Vierailija

Järkyttävää, että hyvää ruokaa, joka jää lounaalta, pitää heittää roskiin. Suoraan vaan kuuma makaroonilaatikko tai lohisalaatti roskiin (esim. päiväkodit, koulut). Kun vielä 10 minuuttia sitten sitä syötiin halulla. 

Onko kellään tietoa, mitä asialle voisi tehdä?? Eikö tätä voisi ostaa tai myydä?? Vai saanko ottaa sen roskiksesta ja syödä itse??

t. Työntekijä 

Kommentit (7)

Vierailija

Jos ruoka on päiväkodissa esillä 30 min, niin ei se ole vielä pilalla. Eikös hygieniasäännön mukaan saa olla 4 tuntia ja sitten roskiin? Tai sitten oltava 4 tunnissa lämpötila laskenut + 6 :een (missä ei pöpöt viihdy).

Vierailija

Teoriassa sen voi myydä ja joissakin kouluissa esimerkiksi on otettu tavaksi avata ovet asiakkaille koululaisten ruokailun jälkeen. http://yle.fi/uutiset/koulusta_ylijaavaa_ruokaa_myydaan_15_eurolla/6836515

Käytännössä tässäkin on mukana paljon byrokratiaa ja kun muutenkin on keittiö henkilökunta venytetty niin ohueksi kuin voi, ei ole riitä aika pyörittää lounasravintolaa muiden töiden ohella.

Sitten tietenkin se, että tehty ruokahan pyritään minimoimaan hävikin estämiseksi, mutta sitä pitää olla yli tarpeen, koska siitä vasta meteli nousisi, kun ruoka loppuisi kerran kesken.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Hygieniamääräykset kai kieltää myymisen? Turhauttavaa.

Ei kiellä, vai löytääkö joku sellaisen säädöksen?

Vierailija

Parasta säästöä olisi tehdä niin hyvää ruokaa, että kelpaisi. Eli ei eineksiä, vaan itsetehtyä, oikeaa voita, tarvittaessa loraus kermaa, hiukan enemmän suolaa, pois turhat liemivalmisteet arominvahventeineen, hyvät raaka-aineet. Lisäksi vielä useampi ruokalaji tarjolle.

Luin jostain kirjasta, että Tanskassa oli herätty suureen ruokahävikkiin ja eräässä sairaassa päätettiin alkaa panostamaan ruuan laatuun ja lisäksi potilaat saivat valita listalta annoksensa. Ei se siis mitään gourmettia ollut, eikä listalla ollut kovin monta ruokalajia. Lopputulos: ruokahävikki pieneni olemattomiin ja syntyi säästöjä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat