Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Isäksi osoittautui syntymätön kaksosveli

Vierailija

Outo tulos isyystestissä: Isäksi osoittautui syntymätön kaksosveli

Tiistai 27.10.2015 klo 11.09

Yhdysvaltalainen pariskunta ehti järkyttyä, kun lapsen veriryhmä ei täsmännytkään heidän veriryhmiinsä.

http://www.iltalehti.fi/terveys/2015102720566409_tr.shtml

Viime vuonna yhdysvaltalainen pariskunta iloitsi saatuaan terveen poikavauvan.

Ilo muuttui hämmennykseksi ja järkytykseksi, kun selvisi, ettei lapsen veriryhmä ole voinut periytyä kummaltakaan heistä. Tuoreet vanhemmat epäilivät välittömästi, että koeputkihedelmöityksessä oli tapahtunut sekaannus, mutta totuus osoittautui paljon erikoisemmaksi.

DNA-testi paljasti, ettei mies ollut lapsen biologinen isä. Hän oli lapsen setä.

Perinnöllisyystieteilijä Barry Starr ymmärsi heti, että kyse on harvinaisesta ilmiöstä nimeltä kimeeri. Miehen ollessa äitinsä kohdussa raskauden alkuvaiheessa kaksosveljen DNA oli sulautunut häneen. Syntymättömän kaksosveljen DNA oli yhä 34 vuotta myöhemmin osa miestä ja vaikutti pariskunnan lapsen perimään.

Tähän mennessä tiedossa on vain 100 tapausta, joissa kimeeriyttä on todettu ihmisellä. Suurin osa tapauksista on tullut ilmi sattumalta.

Reilu kymmenen vuotta sitten yhdysvaltalainen Lydia Fairchild joutui oikeuteen asti, kun DNA-testit osoittivat, ettei hän olisi kolmen lapsensa äiti. Fairchildia syytettiin petoksesta. Hänen epäiltiin nostaneen ylimääräisiä tukia käyttäen hyväkseen muiden lapsia tai syyllistyneen kohdunvuokraukseen liittyvään huijaukseen. Tapaus selvisi, kun puolustusasianajaja kuuli toisesta naisesta, joka oli kimeeri. Tämän jälkeen Fairchildin lähisukulaiset laitettiin DNA-testeihin. Niissä selvisi, että Fairchildin lasten DNA:t sopivat yhteen Fairchildin äidin DNA:n kanssa, ja että vaikka Fairchildin ihon ja hiusten DNA ei täsmännyt hänen lastensa DNA-han, irtosolunäytteestä otettu DNA täsmäsi.

Kommentit (8)

Vierailija

Tässähän löytyi selitys miksi jotkut kokevat olevansa eri sukupuolta mitä fyysisesti ovat, selittänee lesboutta ja homouttakin. "Kimeerillä voi olla myös osassa soluistaan erilaiset sukupuolikromosomit, mikä tarkoittaa sitä että kyseinen yksilö on geneettisesti osaksi koiras ja osaksi naaras."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kimeeri
Kimeeri

Tämä artikkeli käsittelee eliöitä. Arkkitehtonisesta käsitteestä katso kimeeri (arkkitehtuuri).

Kimeeri (josta käytetään myös nimityksiä khimaira, kimaira ja harhama) on eliö, jolla on kaksi tai useampi geneettisesti erilaista solukantaa.[1] Sen solut ovat siis peräisin kahdesta eritsygootista eli hedelmöittyneestä munasolusta. Kimeerit on nimetty myyttisen Khimaira-olennon mukaan.

Kimeeri syntyy usein varhaiskehityksessä kolmesta tai neljästä vanhemmilta peräisin olevasta solusta. Neljästä solusta peräisin oleva kimeeri syntyy kahden hedelmöittyneen munasolun tai varhaisen alkion fuusioituessa.[2] Kolmesta solusta muodostuva kimeeri syntyy, kun hedelmöittynyt munasolu fuusioituu hedelmöittymättömän munasolun kanssa tai silloin, kun hedelmöittynyt munasolu fuusioituu siemennesteen kanssa.

Kimeeriys voi syntyä elinsiirron tai verensiirron yhteydessä. Luonnollinen kaksoskimeeri syntyy, kun kaksosten verisuonten väliin muodostuu yhdysaukko. Kaksoskimeerien verenkierrot ovat siis yhteydessä toisiinsa ja jopa 95% kimeerin yksilön verestä voi olla peräisin sen kaksoselta. In vitro-hedelmöitys lisää kimeerin jälkeläisen syntymisen mahdollisuutta. Luonnollisia kimeereitä ei aina välttämättä havaita, ellei jälkeläisissä ilmene poikkeavuuksia, kuten ihon värimuutoksia. Kimeerillä voi olla myös osassa soluistaan erilaiset sukupuolikromosomit, mikä tarkoittaa sitä että kyseinen yksilö on geneettisesti osaksi koiras ja osaksi naaras.

Kahden eri lajin soluista tai kudoksista muodostunutta kimeeriä kutsutaan heterologiseksi kimeeriksi.[3] Kimeeri ei kuitenkaan ole sama asia kuin hybridi, joka syntyy kahden eri lajin sukusolun fuusioituessa (esimerkiksi muuli, joka on hevosen ja aasin jälkeläinen). Hybridit muodostuvat siis kahdesta eri lajin sukusolusta, kun taas kimeerin syntymiseen tarvitaan kolme tai neljä sukusolua.

Vierailija

Ehkä, mutta kimeeri on melko harvinainen, ja homouden ja lesbouden takana voi olla biologiassa ja DNA:ssa muutakin, mistä ei vielä vain tiedetä. Olen kummastellut sitä, miksi niin moni homo on naismainen (erittäin kiinnostunut vaatteista, ääni kuin naisella ja eleet ja tosi sisustusinnokas)  ja lesbo miesmäinen (ns. rekkalesbon stereotyyppi; kynitty tukka, lävistyksiä, nahkatakki, maastohousut, maastokengät, ei varmasti meikkiä).  Yleensä se toinen pariskunnan osapuoli on sitten ns. normaali (älkää nyt sanavalintaa vetäkö taas saivarteluksi), josta ei päällepäin heti arvaisi, niin että voisi luulla kyseessä olevan tavallisen mies-naisparin . Hiljan näin käsi kädessä kävelleen pariskunnan, jossa takaapäin katsottuna lyhyempi näytti maastopukuiselta pojalta ja lapseni kysyi hämmentyneenä että "äiti onko tuo toinen poika", mutta kyllä se vaan naispuolinen oli.

Mutta nythän kaikki muut kuin heterot  kiljaisee, että ei näin saa ajatella tai ihmetellä....jaa miksei? Uskon ihan sydämestäni, että homous tai lesbous ei ole valinta, vaan siihen synnytään. Mutta miksi siihen synnytään? Mistä se saa alkunsa? Biologiassahan on tärkeää paritella vastakkaisen sukupuolen kanssa lajinjatkumisen kannalta.

Ja ihan vaan sivuhuomautuksena, että minulla sukulainen, joka syntyi pippelin ja pimpin kera. Eikä nyt halua olla se, miksi hänet leikattiin. .

Vierailija

Tuossa ei voitu syyttää äitiä uskottomuudesta kun oli inseminaatio mutta entä jos on olemassa vastaava tapaus jossa DNA-testin jälkeen kimeerisyyttä ei edes epäilty vaan on automaattisesti "tuomittu" äitiä pettämisestä. On siinä sitten naisella ollut aika paha paikka.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Tuossa ei voitu syyttää äitiä uskottomuudesta kun oli inseminaatio mutta entä jos on olemassa vastaava tapaus jossa DNA-testin jälkeen kimeerisyyttä ei edes epäilty vaan on automaattisesti "tuomittu" äitiä pettämisestä. On siinä sitten naisella ollut aika paha paikka.

Tätä minäkin jäin miettimään. Penistään heiluttanut siittäjä päässyt kuin koira veräjästä.

ap

Vierailija

WAU!!

tämä selittää todella paljon. Mielenkiintoista. Kiitos että kerroit! Tutustun aiheeseen.

(vaikuttaapa tällaisen kommentin kirjoittaminen sarkastiselta tällä palstalla :D)

olen siis tosissani.

Vierailija

tää on mielenkiintoista mutta myös se olisi ollut uutinen että isä olisi ollut syntynyt kaksoisveli joka koko elämänsä ajan oli elänyt komerossa piilossa vuorotellen toisen kaksosen kanssa ja vaimokaan ei olisi tiennyt että yhden miehen sijaan hänellä olikin kaksi aviomiestä mutta kumpi oli aikoinaan alttarilla?

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat