Edunvalvojana olo...

Vierailija

En jaksanut lukea tuota yhtä ketjua kokonaan mutta suurin osa teistä on ihan hakoteillä. Virallista edeunvalvojaa ei tarvitse ottaa, eikä myöskään kannata ottaa. Ne tekevät elämän vaikeaksi.

Tässä tapauksessa, tottakai äidillä on oikeus ottaa ruokaraha ja osa asumismenoista ja myös palkkio siitä että hoitaa tytön asioita . Tämän voi tarkistaa maistraatista. Hölmöjä olette.

Ainoa mikä pitää tehdä vaikka ei oliskaan virallinen edunvalvoja on pitää kirjaa menoista. Kirjata ylös joka kk ruokarahat ja kaikki muut. Laskuja ei saa maksaa hänen tililtä muuta kuin ne mitkä ovat hänen omissa nimissä. Ei muiden.

Tämän tehdäkseen ei tarvitse olla virallinen edunvalvoja .

Minä teen tätä lasteni isälle joka vammautui. Olen tilivelvollinen ainoastaan lapsillemme näistä rahaasioista koska he ovat joskus isänsä perillisiä. Kaikki on ylhäällä ja tallessa. Palkkiota en ota vaikka sekin on lakisäätäinen . Kenekään ei tarvitse tehdä sitä ilman palkkaa vaikkei olekkaan virallinen edunvalvoja.

Ottakaa asioista selvää ennen kun haukutte toista ja puhutte paskaa.

Kommentit (4)

Vierailija

Edunvalvoja voi määrätä että ostatte vaatteet kirpputorilta. Ei anna asiakkaalle käyttörahaa ym. muuta kivaa.

Tottakai asiallisiakin voi olla, mutta myös erittäin hankalia.

Vierailija

Tiedättekö, kuinka paljon joutuu maksamaan edunvalvojalle palkkiota? Harvemmin kukaan ottaa täyttä palkkiota oman perheenjäsenen edunvalvonnasta.

Yleinen edunvalvoja ei tunne asiakkaan tilannetta ja tarpeita, eikä rahaa voi käyttää yhtä joustavasti kuin läheinen voisi.

Yleisessä edunvalvojassa on sekin huono puoli, että hän on usein koulutukseltaan  sosiaalityöntekijä, ja suhtautuu päämiehensä rahojen käyttöön kuin hän olisi hakemassa toimeentulotukea eikä käyttäisi omia rahojaan.

Kyllä huomaa, että meillä kaikilla ei ole kokemusta oman perheenjäsenen eikä yleisen edunvalvojan toiminnasta. Oman edunvalvojan toiminnasta ei ollut kenelläkään valittamista, yleisen edunvalvojan toimista on jouduttu useamman kerran keskustelemaan maistraatin kanssa. Valitukset liittyivät nimenomaan siihen, että päämies ei olisi saanut hankkia itselleen edes vaatteita, vaikka tilillä oli tuhansia euroja. Joka ainoat pikkuhousut ja yksittäiset vaatteet on pitänyt "anoa" erikseen.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat