Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Särkänniemen delfinaario!

Vierailija

Voi miksei noiden delfiiniraukkojen anneta vanheta ja luonnollisesti kuolla tuolla missä ovat nyt.

Kaiken muun kurjuuden lisäksi vielä viedään varmaan kuolemaan toiselle puolelle maailmaa.

Suomalaiset ovat noille raukoille sen velkaa vuosien viihdyttämisestä, että ne vaikka lopetetaan mieluummin kuin roudataan jonnekin muualle.

Kommentit (1)

Vierailija

Miksi sinä ajattelet että Särkänniemi olisi hyvä paikka?

Ensinnäkin, jos ne haluttaisiin pitää tuolla vanhenemassa ja kuolemassa luonnollisesti, niille pitäisi järjestää sitä kouluttamista ja muita virikkeitä päivittäin  jatkossakin, silti vaikkei ne enää tuottaisi taloudellista hyötyä. Ilman edes tuota virikettä, delfiinit kärsisivät vielä huomattavasti enemmän kuin nyt. Ja kuka ne kouluttajat maksaisi, ei Särkänniemeä, joka on liikeyritys, voi ainakaan sellaiseen velvoittaa. Eikä pitämään yllä niitä kalliita tiloja edes.

Toinen juttu on, että Särkänniemessä delfiineille käytössä olevat allastilat on Yhdysvaltain ja Euroopan tyypillisiin kohteisiin nähden pienet. Eli todennäköisesti delfiinit pääsevät siinäkin mielessä parempiin oloihin, jos ne Särkänniemestä pääsevät pois. Lisäksi delfiinit on sosiaalisia eläimiä, ja niiden virkeydelle voi tehdä hyvää sekin että tutustuvat uusiin delfiineihin. 

Kuljetus tosiaan on tietysti eläimille jonkinlainen stressi, mutta ne osataan nykyisin hoitaa niin että hyvin vähän eläimiä vahingoittuu tai kuolee matkoilla. Rauhoittavia lääkkeitäkin voidaan antaa kokeksen tekemiseksi siedettäväksi. Minusta kuljetus ei voi olla syy, miksi delfiinit jätettäisiin huonompiin oloihin kuin mitkä niillä jossain muualla olisi. 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat