mitä tutustumisleikkejä on olemassa?

Vierailija

niin

Kommentit (1)

Vierailija

Riippuu vähän osallistujien iästä ja tilanteen "virallisuudesta"

Muutama enemmän ja vähemmän hölmö tuli mieleen.

1. porukkaan laitetaan kiertämään vessapaperirulla (tai muu vastaava käy, kun tuon vessapaerin tietää jo aika moni) ja jokaista pyydetään ottamaan niin, monta palaa kun mitä luulee tarvitsevansa seuraavan päivän aikana (mielellään jonkun hyvän tekosyyn varjolla, vaikkapa että tehdään jotain tutkimusta vessapaperin riittoisuudesta tms.) Sitten, kun kaikki ovat saaneet paperin otettua pyydetään kaikkia kertomaan niin monta asiaa itsestään, kun mitä on ottanut vessapaperin paloja. Voi myös antaa pätkän narua ja pyytää tekemään siihen niin monta solmua kuin mahdollista ja sitten yksi asia itsestä/solmu.

2. porukka jaetaan pareihin (mielellään tuntemattomiin). Kullakin parilla on muutama minuutti aikaa tutustua toisiinsa. Sitten parit esittelevät toisensa.

3. Jos vetäjä tuntee koko porukan, hän voi esitellä kaikki tuoden esiin aina jotain hauskoja/erottuvia piirteitä kustakin (esim. erikoinen harrastus)

4. Ihmiset laitetaan asettautumaan riveihin erilaisten ominaisuuksien mukaan. Esim. etunimen mukaan aakkosjärjestyksessä, syntymäkuukauden mukaan aikajärjestyksessä( siis tammikuun ekana päivänä syntynyt ekana ja joulukuun viimeisenä syntynyt viimeisenä, vuodella ei ole väliä), jalan koon mukaan. oikeaa järjestystä selvitellessä tutustuu vähän väkisinkin.

5. Ihmiset laitetaan ryhmiin keskustelemaan jostain tietystä aiheesta (joka ryhmälle siis oma aihe) (mielelään ihmisille nimilaput, jotta etunimet tulee tutuiksi). Aina muutaman minuutin välein joka keskustelusta otetaan pois muutama ja sinne tulee muutama lisää, lopulta kaikki ovat käyneet kaikissa keskusteluissa ja olleet samassa ryhmässä kaikkien kanssa). Homma on mielekkäämpää, jos keksusteluista kerätään jotain järkevää tietoa ja pidetään pöytäkirjaa/vinkkilistaa. Esim. meidän työyhteisössä (useita kymmeniä toimipaikkoja ympäri suomea) on näin kerätty vinkkejä esim. eri asikastapahtumien järjestämiseen, tyky toimintaan, työvuorosuunnitteluun yms. Tämän toiminen vaatii todella hyvää etukäteissuunnittelua ja napakkaa ryhmien pyörittämistä, jotta jokainen tietää mihin on mentävä milloinkin. 

6. Pelkkiä nimiä voi opetella niin, että lankakerää heitetään aina kaverilta toiselle ringissä (sikin sokin, ei järjestäen), niin että sanotaan oma nimi (siis niin, että lanka purkautuu ja jää aina heittäjälle). Kun kerä on kokonaan purettu. Aletaan sitä keriä takaisin, niin että kukin sanoo, aina sen nimen jolle heittä kerän takaisin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat