Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Toimeentulotuki - siitä jotain tietäviä?

Vierailija

Tässä taloustilanteessa ollaan koitettu nyt räpiköidä väkisin eteenpäin. Saimme heinäkuussa tt-tukea, elokuun ja syyskuun olimm ilman (emme  hakeneet kun rahat juuri ja juuri riittivät). Säästössä on, lapsien tilillä, johon koskemisoikeutta ei ole.

Sain nyt opiskelupaikan, ehdin olla hetken työtön. Tämä kuu on rahallisesti todella tiukka, joten nielin jälleen ylpeyteni ja hain tt-tukea - vain tälle kuulle.

Päätös tuli, kielteinen. Päivähoitomenot ovat kuuluma kertaluontoinen maksu, joka huomioidaan. Meillä niitä ei ole kesä- ja heinäkuussa kylläkään huomioitu.. joskus keväällä kyllä, kerran. Vaikuttaako tämä kevään päätös siis siihen ,että niitä ei nyt huomioida. Asiaa kyselin sos.toimistosta mutta vastaus vaan jäi edelleen uupumaan.

Kiitos vastanneille :)

Kommentit (6)

Vierailija

Viestistä ei saa oikein selvää menoistanne eli onko lapsi jatkuvasti päivähoidossa vai ei ? Kyllä toimeentulopäätöksessä on huomioitu hakemuksessa mainitut menot ja tulot. Tarkasta se ja jos on väärin tehty, voi pyytää oikaisua kunnan sosiaalitoimelta. Eikö opiskelijan pitäisi käyttää Kelan opintotuet ensijaisesti eikä sossua? Kannattaa soittaa suoraan sossuun ja kysyä, jos et jotain kohtaa ymmärrä.

Vierailija

Meillä on koko 3 henkisen perheen nettotulot olleet n 2300€/kk eikä hoitomaksuja lapsesta ole mennyt kuin muutama kymppi kuussa.

ap

:O mitä ihmettä.. meillä menee 2 lapsesta yli 200e / kk (yhteensä..)

tulot vähän vaihtelevat mutta esim: tässä kuussa näin:

- miehen palkka (netto) 1600e

- omat etuudet / tuet 700

- lapsilisä 200

ja meillä juuri tarkastettu maksut ja lasku 125e / lapsi..

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat