Juustokastike leikkaa, miksi?

Vierailija

Siinäpä otsikossa se pulma, miksi mun juustokastike leikkaa?

Teen lasagneen, kuumennan valkokastikkeen ja juustoa lisätessä siitä tulee inhottavan rakeista. Kertokaas palstan jyrkisukulat, miksi näin käy? Miten saan tasaista soossia?

Kommentit (11)

Vierailija

Laitatko tarpeeki rasvaa, että jauhoseos leviää kuin ohut puuro tai velli. Käytä kokomaitoa tai ainakin sinistä maitoa? Mitä juustoa laitat?

ap

Käytän paljon rasvaa, seos on vellimäistä. Käytän rasvatonta maitoa ja otan kastikkeen pois levyltä ennen kuin laitan juuston. Tosin en ole kauan jäähdytellyt, ehkä on liian kuumaa ollut vaikka en ole keittänyt enää juuston jälkeen. Juusto on ollut emmental-raastetta ja joku tavan raastepussi jonka nimeä en muista.

Vierailija

Vatkaa kokoajan kunnolla sitä kastiketta ja ennen kun laitat raasteen sekaan, kattila pois liedeltä ja anna vähän aikaa olla pois liedeltä, ennen kun laitat juustoraasteen. 

Vierailija

Itse lisään juuston kun on vielä lämmöllä. Pitää muistaa laittaa pienissä erissä ja sitten sekoitellen pitää lämmöllä kunnes tasaista

Vierailija

Kunnollinen juustokastike ei nyt vaan onnistu rasvattomasta maidosta (jos kastike lirua ei kunnolla edes suurustettu) ja jostain tavan juustoraasteesta.

Lasagnen ei kuulu olla terveysruokaa vaan se on sellainen max kerran kuussa herkku ja se tehdään kunnollisista raaka-aineista!

Vierailija

leikkaa = juoksettuu, muuttuu rakeiseksi (tämä neloselle ja viitoselle!)

Yksi syy voisi olla se, että käytät rasvatonta maitoa, sehän on melkein vettä.

Vierailija

Teen meijerivoista ja kevytmaidosta ja kun kiehahtaa, otan pois levyltä ja laitan juustoraasteen (oltermanni tai joku kermajuusto) yhtenä kasana raasteena sinne. Ikinä ei ole tullut paakkuja.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat