Juustokastike leikkaa, miksi?
Siinäpä otsikossa se pulma, miksi mun juustokastike leikkaa?
Teen lasagneen, kuumennan valkokastikkeen ja juustoa lisätessä siitä tulee inhottavan rakeista. Kertokaas palstan jyrkisukulat, miksi näin käy? Miten saan tasaista soossia?
Kommentit (11)
Ota valkokastike pois lämmöltä ennen kun lisäät juuston. Keittäminen saa juuston erottumaan.
Käytän paljon rasvaa, seos on vellimäistä. Käytän rasvatonta maitoa ja otan kastikkeen pois levyltä ennen kuin laitan juuston. Tosin en ole kauan jäähdytellyt, ehkä on liian kuumaa ollut vaikka en ole keittänyt enää juuston jälkeen. Juusto on ollut emmental-raastetta ja joku tavan raastepussi jonka nimeä en muista.
Leikkaa? Mitä se leikkaa? Kattilaako?
Vierailija kirjoitti:
Leikkaa? Mitä se leikkaa? Kattilaako?
Hurjaa tavaraa tuntuu olevan
Vatkaa kokoajan kunnolla sitä kastiketta ja ennen kun laitat raasteen sekaan, kattila pois liedeltä ja anna vähän aikaa olla pois liedeltä, ennen kun laitat juustoraasteen.
Itse lisään juuston kun on vielä lämmöllä. Pitää muistaa laittaa pienissä erissä ja sitten sekoitellen pitää lämmöllä kunnes tasaista
Kunnollinen juustokastike ei nyt vaan onnistu rasvattomasta maidosta (jos kastike lirua ei kunnolla edes suurustettu) ja jostain tavan juustoraasteesta.
Lasagnen ei kuulu olla terveysruokaa vaan se on sellainen max kerran kuussa herkku ja se tehdään kunnollisista raaka-aineista!
leikkaa = juoksettuu, muuttuu rakeiseksi (tämä neloselle ja viitoselle!)
Yksi syy voisi olla se, että käytät rasvatonta maitoa, sehän on melkein vettä.
Älä käytä rasvatonta maitoa, syy on varmaan siinä. Ja mielummin käytä vaikka jotain cheddarjuustoa tai muuta kovaa kermajuustoa.
Teen meijerivoista ja kevytmaidosta ja kun kiehahtaa, otan pois levyltä ja laitan juustoraasteen (oltermanni tai joku kermajuusto) yhtenä kasana raasteena sinne. Ikinä ei ole tullut paakkuja.
Laitatko tarpeeki rasvaa, että jauhoseos leviää kuin ohut puuro tai velli. Käytä kokomaitoa tai ainakin sinistä maitoa? Mitä juustoa laitat?