Vierailija

Olen aina vihannut esitelmiä. Pelkkä vastaaminen opettajan kysymyksiin luokan kuullen Englannin tunneilla. Nyt meillä on esitelmä enkusta. Siinä ei saa olla paperia mukana jossa lukisi esitelmä. Eli pitää ulkomuistista vetää. Luokallami on paljon ihmisiä ketkä pilkkaavat pienisrä asioista ja jaksavat jauhaa niistä koko vuoden. Aina kun aloitan esitelmän käteni alkavat täristä, hengitys vaikeutuu, tulee kuuma yms. 

Voiko tehdä mitään että uskaltaisin paremmin esiintyä tai jotain. Stressaan aivan liikaa

Kommentit (1)

Ole oma itsesi

No mutta kaikki tekee virheitä, nekin jotka niistä muiden virheistä huomauttelee ;)

Mää oon oppinut kauppiksessa joskus pitämään esitelmiä. Kysy saako siinä pitää lapulla muistia tukemaan pientä runkoa. Siis se että kirjoitat puheen kokonaan, puhut sen muutamaan kertaan läpi ja mieti mitä sanoja voisit tarvita niiin että juttu sujuu siinä live-hetkessä. Ei siis mitään lauseita vaan koko esitelmän runko. Tai jos sitä ei saa käyttää niin auttaako jos kirjoitat sellaiset silti?

Siinä kun puhut niin seiso suorassa, hyvässä asennossa, pidä mukavat vaatteet päälläsi ja etsi tilasta joku jolle sinun on helppo puhua. Voit jo siinä ennenkö aloitat etsiä luokasta ne paikat/henkilöt joita haet puhuessasi ja jotka esim. hymyilevät sallivasti etkä jännitä lisää.

Aihe kannattaa osata hyvin! Mieti se runko jutulle jotta siitä voi sitten puhua sujuvasti. Älä tee siitä itsellesi isoa numeroa jos et muista jotain sana-sanaan vaan päinvastoin koita miettiä mistä siinä muille puhut. Ota tila haltuun! Nauti. Mää vinkkaisin silmää heti alkuun siinä heti niille naureskelijoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat