Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Voiko lapselle olla kehittynyt narsitista luonnehäiriöitä ? Mitä ovat sen oireet ? Kun kaiken tekee vain omilla ehdoilla ja manipuloi ympärillä olijat, miten jaksaa sellaisen lapsen kanssa ? Ehkä se on periytyvä.

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (4)

Vierailija

Hankala tilanne. Varmasti tuo mahdollista on vaikka lapsia ei käsittääkseni nuorella iällä diagnisoidakaan. En tiedä mitä tuossa tilanteessa voisi tehdä, koska tuollaisille luonteen vinoutumille ei  hirveästi nähtävästi voida. Selkeät rajat lapselle ja näytää lapselle myös, että manipulointi yritysten läpi nähdään, niin lapsi ei ala kuvittelemaan että ihan minkälainen käytös hyvänsä menisi läpi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Miksi sanoit, että ehkä se on periytyvää? Onko suvussa narsistisesti käyttäytyviä ihmisiä, jotka aiheuttavat jatkuvasti kärsimystä muille?

Jos lapsella on aivoissa poikkeavuus joka aiheuttaa sen, ettei hän tunne empatiaa muita kohtaan, sitä ei todennäköisesti kasvatuksella pysty opettelemaankaan.

Tiedän erään suvun, jossa sekamuotoinen luonnehäiriö (tunnekylmyyttä, manipulointia, patologista valehtelua ja pettämistä, huomion keskipisteeksi hakeutumista, arvaamattomuutta, itsekkyyttä ja oman edun ajamista todella härskisti vaikka oikeutta myöten) on ilmeisesti periytyvä tai osin periytyvä ja osin kasvatuksella siirretty äidiltä pojalle ja sitten vielä pojalta hänen omalle pojalleen. Kun toinen vanhempi on kuitenkin normaali ja rakastava, pidän periytyvyyttä todennäköisenä.

Vierailija

Kaikki lapset ovat narsistisia. Jos lapsi ei saa tarpeeksi rakkautta eikä hänelle aseteta rajoja, voi lapsen narsistisuus jäädä päälle ja kehittyä myöhemmin häiriöksi. Vaikka lapsella olisi ns. geeniperimä, voi hyvä kasvatus tehdä paljon lapsen eteen. Kyse on siitä, osaako käsitellä synnynnäiseltä temperamentiltaan haastavaa lasta hänelle sopivalla tavalla. Ja lapsen aivot kehittyvät kahteenkymmeneen ikävuoteen asti, ei voi vielä sanoa, että aivoissa olisi vikaa, joka häiriön aiheuttaisi. Aivojen kehittymiseen vaikuttaa lapsen saama kasvatus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla