Vierailija

Siis joka kerta, näen heidät sitten puistossa, kaupassa, kävelylenkillä

Aina tytöllä kädessä joku naksupussi, suklaapatukka, jopa kaupassa täytyy työntää joku karjalanpiirakka kouraan. Kun törmäsin heihin videovuokraamossa niin tytöllä oli n. puoli kiloa karkkia kourassa. Ylipainoinen on kumpainenkin ja sitten on ihmetellyt että miksi päiväkodistakin on ihmetelty kun ei kasvikset maistu tai usein ruokakaan. Ei kai kun saa heti aamusta sokerimuoja ja esim. mokkapalan. En voi tajuta.

Ja nyt joku tulee kysymään mitä se minun persettäni kutittaa niin kyllä kutittaa jos pienen tytön elämä pilataan jo noin varhain.

Kommentit (8)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

On se tosiaan surullista. En tiedä miten se käytännössä tapahtuisi, mutta tuollaiseen pitäisi voida puuttua neuvolan ja sosiaalitoimen kautta. Se on lapsen terveyden ja hyvinvoinnin vaarantamista, ettei tarjota ravitsevaa ruokaa ja terveellistä alkua elämälle. Lihavat lapset ovat usein lihavia aikuisia ja henkiset ongelmat suuria.

Vierailija

Olen joskus miettinyt, että nykyään pikku tukistamisestakin seuraa käräjät. Sen sijaan lastaan voi pahoinpidellä aivan vapaasti syöttämällä läskiksi ja sairaaksi. 

Kukaan ei voi yhtään mitään!

Lihavuudella on kauaskantoiset vaikutukset, riski tulla koulukiusatuksi moninkertaistuu, huono itsetunto musertaa teini-iässä, kakkostyypin diabetes uhkaa jo kolmikymppisenä jne.. jne. 

Mutta auta armias, jos hermo on joskus mennyt ja vähän nipistänyt hiusrajasta (ei edes satu, ele vain on tärkeä), niin huostaanotto uhkaa.... 

Vierailija

Olen ollut ratsastuksenohjaajana pienille lapsille.

Viimeisten vuosien aikana on joutunut ottamaan käytännöksi että kysytään lapsen painoa jos vanhemmat varaavat poni tuntia puhelimella/sähköpostilla.

Käytäntöön päädyttiin kun muutama 5-7v lapsi oli liian painava shetlanninponille (poneilla painoraja 40-45kg). Se on kamalaa sanoa pienelle lapselle että poni on liian pieni sinulle eikä nyt ole vapaana isompaa ponia..

Vierailija

Juu, juu ja ajatelkaas, jos joka asiasta saisi tehdä lasun. Kuinkahan paljon jäisi oikeita, apua tarvitsevia lapsia hätää kärsimään, kun mammat soittaisi joka kerta kun naapurin lapsella on karkkipäivän pussukka kädessä. Tsiisus sentään..

Kukaan ei tässäkään ketjussa tiedä, miten usein ap edes näkee sitä lasta. On minullakin naapurissa lapsia ja ehkä näen 1-2 kertaa kahden viikon aikana heitä. Jos heillä minun näkemänä on joka kerta herkku kädessä, niin eipä tuo kovin usein ole kuitenkaan...

Vierailija

6, ilmeisesti on kuitenkin ollut useammin herku tarjolla kuin kerran viikossa, jos pieni lapsi on lihava. En minäkään kyllä usko avauksen aitouteen (miten ap voisi tietää päiväkodin huomauttelusta, etteivät vihannekset maistu. Eivätkä vihannekset ole mikään autuaaksi tekevä juttu pikkulapsella), mutta yleisellä tasolla lasten syöttäminen läskiksi on kyllä lähinnä pahoinpitelyä.

Ei sen tarvitse lastensuojeluimoitukseen tietenkään johtaa, mutta tarkempaan painoseurantaan neuvolassa/ koululääkärillä/ terkkarilla ja tarvittaessa vaikka apua elämänhallintaan saamaan kavatusneuvolasta ja niin edelleen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat