NYT ja HS jymäytti biologia ja piss*si lukijoitaan silmään

Vierailija

Viikonlopullahan lehdessä oli näyttävästi juttua kalojen kipukokemuksista ja päätetty (jo ennen haastattelua), että suurin ongelma on catch and release-kalastus eikä suinkaan ammattimainen kalastus.  Hyvää tarkoittavaa biologia vietiin kuin turkkilainen mattokauppias turistia, toimittaja kirjoitti omasta näkökulmasta mitä sattui, väitti haastattelijan sanoneen ja tehneen asioita joita hän ei ollut sanonut eikä tehnyt, antoi virheitä vilisevän tekstinsä läpikäyntiin peräti kahden tunnin slotin,  jätti ne pahimpien virheidenkin korjaukset tekemättä julkaistuun juttuun, otsikoi päin honkia ja kaiken lisäksi juttu jaeltiin sekä NYTissä että Hesarissa, mistä haastateltavalle ei ollut mainittu mitään. Lukekaa Helena Telkänrannan vastine hänen fb-sivuiltaan.

Että näin toimii Suomen ykköspäivälehti... hävettää olla sen tilaaja, mutta kun muutakaan ei tunnu olevan tarjolla.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=144937732527340&id=100...

Kommentit (3)

Vierailija

Joo, ihmettelinkin tuota juttua.  Hesari ja Nyt tuskin mitään oikaisee!  Huhut ja väärät mielikuvat jää elämään ja biologi saa kai heittää haaveet yhteistyöstä kalastustahojen kanssa.

Toimittajat saa kirjoittaa mitä haluaa. Haastateltava ei kuulemma anna jutun näkökulmaa... faktat voisi kuitenkin tarkistaa ja asiassa pysyä eikä laittaa sanoja haastateltavan suuhun.

Vierailija

Hyvä, että haastateltu biologi toi asian esiin. Oliko lehtijutussa mainittu toimittajaa? Oliko lehtiyhtiön "oikea" toimittaja vai joku avustaja? NYTin nettijutusta en huomannut tekijän nimeä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat