Masennus ja sairaanhoitajaopinnot

Vierailija

Voiko aiemmin masennuksen läpikäynyt hakeutua sairaanhoitajaksi? Siinä kun on tuo "edellyttää hyvää henkistä tasapainoa" ehto. Onko masennus merkki huonosta henkisestä tasapainosta?

Kommentit (5)

Vierailija

Voi, mutta kannattaa muistaa, että ala on kohtalaisen rankka henkisestikin ja esim. vuorotyö altistaa uniongelmille -> masennusriski. Muutenkin hoitoalalla esiintyy paljon masennusta, stressiä ja burn outeja. Esimiehissä ja työkavereissakin usein empatiakyvyttömiä henkilöitä, joten työpaikkakiusaaminen suhteellisen yleistä. Paljon on kiinni siitäkin, millaiseen työpaikkaan aikanaan päädyt, jos alaa lähdet opiskelemaan. 

Sinänsä masennus ei ole mielestäni mitenkään erityisesti henkisen epätasapainon merkki, mutta uusiutumisriski on tietysti otettava huomioon.

Vierailija

Ei sinällään este, mutta pitää olla hyvin selätetty toi masennus. Potilaat ja omaiset vaativia, hyökkääviä, työkavereiksi tai jopa esimiehiksi voi tulla minkalaisia narsisteja tahansa. Naisvaltainen ala tämä kun on niin paljon selkäänpuukottajia. Toki esim. psykiatrialla on leppoisiakin osastoja. 

Moni ilman masennustaustaakin haluaa vaihtaa alaa, koska ei jaksa tässä ryöpytyksessä. 

Mieti huolella!

Vierailija

Riippuu ihan siitä, miksi olet ollut masentunut ja kuinka kauan. Jos sinulla on rankka masennustausta ja olet sairastanut vaikeaa/keskivaikeaa masennusta, ei voi mitenkään suositella. Tai jos sinulla on persoonallisuushäiriö tai muu taustalla. Lievää masennusta on aika monilla.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat