Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Itsetyydytys ongelma(ko)?

Ihmenainen

Itsetyydytykseni aiheuttaa jatkuvaa riitaa minulle ja kumppanilleni. Halumme eivät aina kohtaa ja siksi koen, että voin nauttia itsestäni silloin kun hän ei halua. Kumppanini taas kokee tämän niin, ettei hän riitä. Hän myös epäilee petänkö häntä. Luulen, että se johtuu tästä. Seurustelumme alkuvaiheessa tätä ongelmaa ei ollut. Olo on välillä hyvin neuvoton ja jopa ärsyyntynyt. 

Kommentit (2)

Vierailija

En tiedä mitä teen toisin kuin sinä mutta meillä emme koskaan ole edes tienneet toistemme itsetyydytyksistä eikä edes kiinnosta eikä ole omista touhuista tullut mieleenkään mainita... Masturboitko miehen tähden vai kysyykö hän itse asiasta ja koet suuria tunnontuskia jos et rehellisesti kerro että olet taas mennyt nauttimaan omasta seurastasi?

Puhu muru
Seuraa 
Liittynyt9.10.2015

Hei.

Kiitos kysymyksestäsi. Esitit kysymyksen itsetyydytyksestä ja siitä miten se aiheuttaa riitaa parisuhteessasi.  Mainitsit myös, että teillä on seksuaalisen halun kanssa eroa.

Seksuaalisen halun erilaisuudesta voi olla vaikea keskustella kumppanin kanssa. Et maininnut, miten se teillä on sujunut. Toit kuitenkin esille, ettei tätä ongelmaa ollut suhteen alkuvaiheessa.  Mistä se johtui? Voisiko siitä ammentaa jotain apua nykytilanteeseen?

Voit yrittää pohtia onko miehelläsi stressiä tai väsysymystä? Onko teillä vuorokausirytmi samanlainen vai erilainen? Onko teillä omaa aikaa tai yhteistä aikaa? Miten teillä muuten menee? Et maininnut onko teillä lapsia. Jos teillä on lapsia olisi tärkeää vaalia myös teidän omaa kahdenkeskistä aikaa. Seksuaaliseen haluun vaikuttaa hyvin moni asia.

Itsetyydytys on jokaisen oma yksityinen asia. Parisuhteessa on hyvä puhua siitä, jos se alkaa aiheuttamaan riitaa. Miten miehesi ilmaisee ärtymystään ja mistä riitanne syntyy? Voiko miehesi kokea oman miehuutensa uhatuksi, kun itsetyydytät? Olisi tärkeää, että sinä voit nauttia itsetyydytyksestä ja miehesi saisi sinulta vahvistusta siihen, että hän riittää sinulle miehenä. Jos pettäminen nousee esiin keskusteluissa, on tärkeää että käsittelette asiaa.

Tarvittaessa voitte varata yksilö- tai pariaikoja omalla paikkakunnallasi yksityisenä toimivilta pari- ja seksuaaliterapeuteilta tai järjestöihin kuten Sexpoon tai Väestöliittoon.  Joskus ulkopuolinen keskusteluapu on tarpeen.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat