Miten tuo yliopiston pääsykokeiden ensikertalaiskiintiö toimii

Vierailija

Tuleeko jatkossa esimerkiksi tilanteita että toista opiskelupaikkaa hakeva jää ulos vaikka on saanut enemmän pisteitä kokeesta kuin sisään päässyt ensikertalainen?

Kommentit (5)

Vierailija

Voi tulla. Esim 65 prosenttia sisäänpääsypaikoista saattaa olla varattuna ensikertalaisille ja 35 prosenttia alaa vaihtaville. Ihan loogista, että pienemmästä määrästä paikkoja käydään kovempi kilpailu. 

Vierailija

Oikeastaan aloituspaikat eivät vähene. ne vain siirtyvät pääsokoevalinnasta erityisvalintoihin. ts. alanvaihtajan ei enää kannata (eikä tarvitse) mennä pääsykokeiden kautta, vaan hän tekee yksilöllisen hakemuksen ja hänet valitaan sen perusteella joskus kesken vuotta.

Samassa yhteydessä voidaan toista ja kolmatta tutkintoa suorittavilta alkaa periä myös edes nimellistä maksua koulutuksestaan.Ne eivät ole kovin suuria maksuja, samansuuruisia kuin nykyiset täydennyskoulutus- tai avoimen yliopiston maksut (10e/op) ja erona avoimeen siis nimenomaan se, että näin saa sen tutkintotodistuksen myös.

Vierailija

Tarkoittaako se ensikertalaisuus sitä, että on juuri tullut ylioppilaaksi ja hakee ylipäätään eka kertaa? Vai sitä, että hakee ensimmäistä lukion jälkeistä yliopistopaikkaa? Tai siis muutakin opiskelupaikkaa? 

Jos siis ei saanut lukion jälkeen ensimmäisellä kerralla mitään paikkaa tai sitä mieluisinta paikkaa, niin joko se ensikertalaisuus meni?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat