Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kuinka uskaltaa ostaa asuntoa, tuntuu olevan homeongelmia täällä Suomessa todella paljon??

Vierailija

Täällä av:lla lähes päivittäin ongelmia asunnoista, jossa löydetty hometta tai oireillut alkanut kauppojen jälkeen. Fuuk kuinka itse uskaltaa ostaa edes asuntoa nyt :(

Muilla pelkoja että entä jos asunto onkin homepommi?

Kommentit (7)

Vierailija

Ymmärrät kai, että ei niistä terveistä taloista kirjoitella, se ei ole mielenkiintoista.

Keskustelin taannoin erään alan asiantuntijan kanssa aiheesta. Hänen mukaansa hometalojen todellinen luku Suomessa on noin 5%. Mutta, kuten kirjoitin, niistä saadaan meheviä juttuja aikaan.

Asuntokauppa käy kuitenkin koko ajan, tosin taloustilanteesta johtuen heikommin.

Maalaisjärki ja kuntotarkastus kehiin, kyllä se siitä.

Vierailija

Ja niistä homevaurioistakaan suurin osa ei aiheuta mitään ongelmia koskaan asukkaille. Kyse ei ole läheskään aina mystisestä saatanallisesta ongelmasta mitä ei voi korjata tai paikallistaa vaikka lehdistö tätä mielikuvaa ahkerasti viljeleekin. Suurimmassa osassa taloista homevaurioita ei koskaan tulekaan, ja jos tulee, näistä valtaosa saadaan korjattua ilman että kukaan sairastuu.

Kokemusta itsellä hometalon ostamisesta. Ei sairastuttu, tutkittiin asia ja korjattiin, ei ollut edes mikään kallis juttu. Myyjä korvasi kulut. Talo kunnossa, kaikki hyvin. Joskus tuntuu että yleisen mielipiteen mukaan perheeni ja kotini on kuitenkin ilmeisesti iäksi saastunut...

Vierailija

Tää on jotenkin niin tyypillistä meille suomalaisille, mopo karkaa. Kauheeta hysteriaa on luotu, vaikk aongelma on marginaalinen.

Vierailija

Muissa maissa pieni home on ihan normaalia, pestään korkeintaan vähän pois välillä. Suomalaiset ovat aivan hysteerisiä ja ilmeisen sisäsiittoisia ja sairaita.

Vierailija

Joo no suurimmassa osassa taloja ei varmasti ole homeongelma, mutta ihan samaa olen miettinyt. JOS olisin ostamassa asuntoa niin miten uskaltaa JOS sattuisikin joku homepommi? Sukulaiseni on sairastunut pahasti homeisessa rakennuksessa työskenneltyään, ja hänen kohtaloaan seuranneena, ei ole todellakaan leikin asia. Käytännössä nuori ihminen on loppuiäkseen invalidisoitunut.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Muissa maissa pieni home on ihan normaalia, pestään korkeintaan vähän pois välillä. Suomalaiset ovat aivan hysteerisiä ja ilmeisen sisäsiittoisia ja sairaita.

No ei se nyt ihan noin ole. Meillä on esimerkiksi pitkä ja kylmä talvi, jolloin asuntoa ei voida tuulettaa mielinmäärin, vaan ilmaa on vaihdettava varsin niukasti, jolloin homeitiöpitoisuudet huoneilmassa nousee tuntuvasti verrattuna etelän maihin, joissa voidaan pitää läpiveto päällä ja tuulettaa homeet pihalle. Altistus on täällä näin ollen suurempaa ja oireet sen myötä.

Kannattaa perehtyä vähän aiheeseen. Minkälaisia ovat  riskirakenteet ja ylipäätäänkin kannattaa vähän perehtyä rakennusfysiikkaan, ettei haksahda myyntipuheiden hengittäviin rakenteisiin sun muuhun soopaan, kun ei ymmärrä mistä on kyse.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat