Paljonko huoneiston lämpötilan pitäisi olla?

Vierailija

Nyt syksyn viiletessä meillä on ruvennut asuntokin viilenemään todella, lapset valittavat kylmää enkä itsekään kieltämättä viihdy kotona pitkiä aikoja ilman pitkähihaista, housuja ja sukkia. Tällä hetkellä huoneiston lämpötila on vajaa 21 astetta, joka kuitenkin kuulostaa ihan normaalilta sisälämpötilalta.

Mutta mitenkäs, kun syksy tästä etenee ja tulee talvi? Muutettiin tähän asuntoon loppukeväästä, muistaakseni toukokuussa, jolloin asunnon lämpötila oli n. 19 astetta. Pidimme tätä melko viileänä, mutta rappukäytävään jätetyn tiedotteen (asumme VVO:n asunnossa) mukaan lämpötila oli täysin normaali, eikä valituksia aiheesta otettu vastaan.

Mitkäköhän siis ovat "normaalin" lämpötilan rajat kerrostaloasunnossa? Pelottaa vähän, että talven tullen tuo lämpötila lähtee laskemaan entisestään..

Kommentit (2)

Vierailija

Asunnon lämpötilojen perussäätöarvo on 20-22 astetta, pyritään siihen, että se olisi 21. Se ei saisi alittaa 18 astetta eikä ylittää 26 astetta asuinhuoneistoissa. Terkkuja LVI-suunnittelijan apulaiselta. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat