Kuinka kauan seurustelua ennen yhteisen koiran hankkimista?

Vierailija

mikä on oma mielipiteenne eli kauan tulee seurustella et on hyvä aika ottaa yhteinen koira vähintään

Kommentit (6)

Vierailija

Eikös koiralla voi olla vain 1 isäntä. Siis vaikka seurustelisi tai on perhe niin se on jonkun yhden koira. Selkeempää myös silloin jos tulee ero.

Vierailija

Ehdottomasti kannattaa laittaa koira vain toisen nimiin, erotilanteessa koira katsotaan esineeksi. Ei seurusteluajalla ole väliä, kunhan on mietitty kumpi koiran ottaa jos ero tulee

Vierailija

Ei kaikki koirat ole vain yhden ihmisen koiria. Riippuu rodusta/koirasta. 

Me seurusteltiin 6 vuotta ennen koiran ottamista. Koira on miehen, joka sen  alunperin halusi, mutta nyt tuo on niin rakas että varmaan erotilanteessa oltaisiin oikeudessa sen huoltajuudesta :)

Siinä vaiheessa kun suhde on vakaalla pohjalla (tähän ei voi vuosi määritellä) koiran voi ottaa. Ja kannattaa myös ottaa huomioon, selviääkö toinen koiran kanssa varmasti jos ero tulee. Surullisena luen kun melkein päivittäin torit ja apulat on täynnä koiria jotka annetaan pois muuttuneen elämäntilanteen vuoksi.

Vierailija

Sitten kun teillä on elämässä muutakin yhtä vakavaa yhteistä. Asuntolaina, autolaina, lapset tms.

Tai sitten voitte vaan päättää, että koira on jomman kumman.

Vierailija

Onko nykyään tavallistakin, että eron tullessa eläintä aletaan kiikuttaa vuoroviikoin eri koteihin, kun kumpikaan osapuolista ei osaa olla tervejärkisen epäitsekäs, eli antaa eläintä pysyvästi toiselle ja ottaa vaikka sitten itse myöhemmin oma ja uusi lemmikki? Olen jokuseen tällaiseen tapaukseen törmännyt, eikä voi kuin ihmetellä. Tuollaisten ihmisten ei kannattaisi pysyä a) aina yksin b) ei ikinä ottaa vastuulleen mitään elävää. Ei nimittäin todellakaan ole koiralle tai kissalle tai oikein millekään eläimelle hyväksi että sitä riepotellaan toistuvasti sekä nopeassa syklissä kodista toiseen. Eläin ei edes mitenkään voi käsittää sitä sitäkään vähää kuin mitä erolapsi, jota pompotellaan menemään ja joka myöhemmin sitten käsittää mitä ero tarkoittaa, jos ei vielä silloin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat