Olen kahden pienen lapsen äiti 30+vee, ja seksistä (tai siitä etten oiken kiinnostu) on tullut parisuhdeongelma. Syitä seksittömyyteen on varmaan monta, mutta itsestäni tämä tuntuu siltä kuin olisi ihan fyysinen syy, ja epäilen että hormonikierukka vaikuttaa (ollut minulla 3 vuotta).

Voiko niin olla?

Vai voiko vaan muuttaa sellaiseksi että ei enää yhtään kiinnosta eikä tule kiinnostamaan. Ei liity vain omaan puolisooni vaan kaikkiin miehiin, vaikka tässä sohvalla olisi George Clooney, en kiinnostuisi :-)

Kommentit (1)

Hei.

Kiitos kysymyksestäsi. Pohdit kysymyksessäsi syitä haluttomuuteen. Toit myös esille, että siitä on tullut parisuhdeongelma. 

Syitä seksuaalisen halun puutteelle voi olla monia niin kuin mainitsitkin. Pikkulapsiperheessä vanhempana oleminen verottaa voimia ja yöunia. Kannattaa pohtia oletko ollut kovin väsynyt viime aikoina? Onko sinulla ihan omaa aikaa joka päivä edes vähän? Miten näet itsesi naisena? 

Mietit kysymyksessäsi voiko syy haluttomuuten olla hormonikierukassa. Se on teoreettisesti mahdollista.  Konsultoin asiasta gynekologi Leena Väisälää. Hänen mukaan hormonikierukan hormonaalinen vaikutus on vähäinen, koska vaikutusmekanismi on paikallinen. Mikäli olet juuri synnyttänyt tai imetät munasarjojen toiminta voi olla vähentynyt, mikä lisää haluttomuutta. Voit ottaa halutessasi yhteyttä hormonikierukan laittaneeseen gynekologiin tai oman kuntasi ehkäisyneuvolaan ja keskustella muista ehkäisyvaihtoehdoista.

Parisuhteesi kannalta olisi hyvä, jos voisitte keskustella haluttomuudestasi. Pystyisitkö kertomaan kumppanillesi, mitä tunteita tilanne sinussa herättää? Entä hänessä? Jos keskustelu on vaikeaa, voit myös kokeilla kirjoittaa miehellesi esimerkiksi kirjeen.

Kannattaa myös muistaa, että seksuaalisuus on paljon enemmän kuin yhdyntä. On tärkeää vaalia intiimiä läheisyyttä, ilman yhdyntäpaineita. Voitte kokeilla olla lähekkäin sohvalla tai esimerkiksi lusikka asennossa sängyssä vaatteet päällä.  Halailu, suukottelu ja kädestä kiinni pitäminen luovat pohjaa seksuaaliselle halulle.

Anna aikaa itsellesi ja tarvittaessa ota yhteyttä omalla paikkakunnallasi toimivaan perheneuvolaan tai katso paikallisten yksityisinä toimivien seksuaaliterapeuttien yhteystietoja googlen haulla. Myös esimerkiksi Väestöliitto ja Sexpo-säätiö tarjoavat seksuaaliterapia palveluita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat