Lintu75, kysymys pelti-tiramisusta...
Hei vaan! Osaisitkohan kertoa, kuinka monelle hengelle suunnilleen riittää tuo pelti-tiramisun ohje? Pidän viikonloppuna tupperit ja tuo ohje oli niin herkullinen, että ajattelin sellaisen väsätä. Vieraita tulee ehkä n. 15, elikkä riittääkö tuo yksi pellillinen vai pitäiskö tehä 2? Toisaalta tuota ei voi kyllä varmaankaan pakastaa, joten jos tekee kaks niin varmaan viim. puolen viikon maissa tulee tiramisua korvistaki jos se pitää sitte ite syödä... Mut aattelin, et sinä varmaan osaat mua neuvoa. Kiitos jo näin etukäteen!!!
Kommentit (7)
Kyllä mun pään saa käännettyä vielä mihin päin vaan...=) Kävinki katteleen sun sivuilta sitä ohjetta; kuvan löysin, mut siinä ei ollu mitään ohjetta? Onko vika käyttäjässä? Vai tuleeko se jotenki samalla ohjeella ku tuo pelti-tiramisukin? Tosi ihanaa, kun jaksat täällä neuvoa ja opastaa meitä " tumpeloita" !!!
Kävin tarkastamassa...kyllä se ohje löytyy kohdasta: " hyydytetyt kakut"
Sieltä löytyy tiramisu ja ohje kuvien alla. Katsoppas uudestaan.
4 munan kakkupohja tai " tiramisukeksejä"
200g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 prk ranskankermaa
3 rkl mantelilikööriä (tai konjakkia)
2 keltuaista
1 dl sokeria
2 valkuaista
1dl kermaa
(2 liivatelehteä)
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi
Vatkaa kerma vaahdoksi
(Sulata kylmässä vedessä liotettu liivate kuumennettuun likööriin)
Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja likööri, sitten keltuaisvaahto, valkuaisvaahto ja kerma.
Kostuta kakku tai keksit reilusti kahvilla, ja täytä.
Jätä täytettä vähän päälle ja reunoille, ja ripottele reilusti kaakaojauhetta päälle juuri ennen tarjoilua.
Itse käytän yleensä noita keksejä (nimeä en valitettavasti muista, ovat semmosia pötkylöitö, myydään ainakin stockmannilla...) ja kokoan tiramisun vuokaan/kulhoon.
Jos keksejä ei ole saatavilla, olen tehnyt myös kääretorttupohjaan ja koonnut sen kulhoon, on paljon helpompaa kuin tehdä kakuksi, ja silloin ei tarvi käyttää liivatetta, ei haittaa vaikka jää himpun verran " löysäksi" tuo täyte.
En ole koskaan tullut kokeilleksi noilla kekseillä, vaikka se taitaa alkuperäiseen tiramisuun kuuluakin. Pitääkin etsiä niitä käsiini ja kokeilla. Silloin ei varmaan tarvitsekaan liivatteita, eikö sen kuulukin olla vähän sellainen löysän oloinen?
Eipä ole tullut Italiassa käytyä=)
vaikka hyvää tulee muutenkin! Stockmannilta olen niitä yleensä saanut, mutta muistelen kuulleeni, että prismoissakin niitä nykyään olisi.
Ja tosiaankin, kun tekee kekseistä, ei tarvi käyttää liivatetta, ja on tosi helppo tehdä. Suosittelen kokeilemaan.
Sieltähän se löyty se ohje... Katsoin kohdasta " kakut" , ja siellä oli pelkkä kuva... No pääasia että löyty! Ja kiitos cremabella; tuokin ohje vaikutti tosi hyvältä! Täytyy jotain nyt sitte kokeilla. Mutta kiitos vielä teille!
Saankohan pääsi käännettyä? Tekisit mieluummin sen pyöreän version, on parempi ja siitä tulee myös kauniimpi. Sen voit lisäksi tehdä edellisenä iltana muuten valmiiksi, mutta kaakaojauhe siivilöidään vasta tarjoilupäivänä, mielellään.
Siitä tulee 12 reilua palasta, joten riittää varmasti 15:lle. Sulla on varmaan muutakin tarjottavaa. Jos kuitenkin teet mieluummin tuon toisen version, niin mittaapa peltisi niin, että jaat puolikkaasta pellillisestä palat 15:lle, miltä näyttää...riittääkö?