Saako graavilohta syödä kypsennettynä?
... Siis vakuumipakkauksessa olluttakin?
Oliko se niin, että mahdollinen listeria tuhoutuu uunissa kalasta niin kuin pehmeistä juustoistakin?
Aina menee nämä sekaisin...
Pikavastausta huhuilee,
Kaisa
Kommentit (5)
Turvallisin mielin lähden tästä anopin sapuskoille. ;D
K.
Mitenkäs se lohi on enää graavilohta, jos se on kypsennettyä... ;). Tässä loppiaisen aattona voi olla vähän sarkastinen!
että listeriavaara ois niissä vakuumipakatuissa graavilohipakkauksissa (tai -juusto tms.) Kaupan lihatiskiltä ostettua graavilohta olen popsinut jouluna surutta.
elikkä minä olen saanut ohjeet (himo graavilohen syöjänä varmistelin), että tyhjiöpakattua graavilohta EI saa syödä, mutta tosiaan, jos se on itse tehtyä taikka kaupassa suoraan graavattua niin sitten voi syödä. Toki siinä on tuhottomasti suolaa, joten ei paljoa...
Terkuin Tainu ja masuasukki 20+1
Juu, lainaus elintarvikeviraston sivuilta: " Listeria tuhoutuu kuumennettaessa (>+72 C astetta)"